Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Dzurindovi vyoperujú z nohy skrutky
Zdielať na

Dzurindovi vyoperujú z nohy skrutky

Zdroj: SITA/Dušan Hein

Predseda SDKÚ-DS sa podrobí chirurgickému zákroku, počas ktorého mu vyoperujú z nohy skrutky a titánový klin.

Predseda opozičnej SDKÚ-DS a bývalý premiér Mikuláš Dzurinda sa v pondelok podrobí chirurgickému zákroku, počas ktorého mu vyoperujú z nohy skrutky a titánový klin. Tie mu spevňujú hojacu sa kosť po minuloročnej komplikovanej zlomenine. Dzurinda dúfa, že po operácii strávi v nemocnici len niekoľko dní.

Dzurindu budú operovať v nemocnici na bratislavských Kramároch. Do nemocnice nastúpi už v nedeľu poobede. Šéf SDKÚ-DS pripustil, že ešte presne nevie, čo ho po zákroku čaká. "Nemám skúsenosti s extrakciou takýchto implantátov," povedal ČTK. "Netuším, či to bude bolieť, ako to bude bolieť," dodal.

Šéf SDKÚ-DS si zlomil nohu vlani v marci na lyžovačke na Kysuciach ešte ako premiér. Zlomenina mu skomplikovala život pred volebnou kampaňou, okrem toho musel stretnutie s americkým prezidentom Georgeom Bushom a vtedajším britským premiérom Tonym Blairom podstúpiť o barlách.

Medzitým sa však Dzurindov zdravotný stav vylepšil a expremiér opäť bežal i maratón. "Zjavne tá kosť sa zrástla, tá operácia bola urobená dobre. Tak verím, že bude aj tá druhá urobená dobre," uzavrel.

Zdravotné komplikácie prežil i súčasný premiér Robert Fico. Pre zhoršený zdravotný stav viackrát Fico zrušil svoj program a médiá špekulovali o problémoch s vysokým tlakom, chrbticou a žalúdkom. Vážnejšie problémy so zdravím Fico poprel, o svojom stave však odmietol podrobnejšie informovať.

Zdielať na

Najčítanejšie správy