Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
V Bratislave pribudnú nové ulice
Zdielať na

V Bratislave pribudnú nové ulice

Zdroj: SITA/Tomáš Benedikovič

Nové ulice či premenovania budú v bratislavských mestských častiach Devín, Karlova Ves a Vajnory

V Bratislave pribudnú od začiatku decembra nové ulice. Poslanci na dnešnom zasadnutí mestského zastupiteľstva schválili pomenovania nových ulíc či premenovanie ulíc v bratislavských mestských častiach Devín, Karlova Ves a Vajnory.

V chatovej oblasti Dolné Koruny v Devíne vzniknú ulice Gronárska, Nad Gronárom, Za bránou, Medová, Korunská, Podkorunská, Dolnokorunská, Viničná a Úvozná.

V Karlovej Vsi v lokalite ulíc Matejkova a Kresánkova vzniknú koncom roka dve nové ulice - Albína Brunovského a Vincenta Hložníka, v lokalite Mlynská dolina - Staré grunty bude už existujúca ulica, ktorá je zatiaľ bez názvu, pomenovaná ako ulica Mlyny.

Táto ulica vychádza z otočky na konečnej stanici autobusov MHD v Mlynskej doline pri cintoríne a prechádza medzi internátnymi blokmi známymi ako Internát Ľ. Štúra a Átriové domky.

Podľa schváleného návrhu sa v lokalite Dlhé diely III rozdelí rovnomenná ulica na dve samostatné ulice. Samostatná odbočka západným smerom z tejto ulice dostane názov Na Kampárke, zvyšok ulice bude aj naďalej niesť pôvodné pomenovanie.

Vo Vajnoroch sa zasa časť ulice Pri Struhe zmení na názov Kataríny Brúderovej.

Zdielať na

Najčítanejšie správy