Skoro jasno
14°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Polícia na pochode. Rešpektujte všetky výzvy hliadok
Zdielať na

Polícia na pochode. Rešpektujte všetky výzvy hliadok

BRATISLAVA / Policajný prezident Tibor Gašpar na tlačovej konferencii upresnil bezpečnostné opatrenia, ktoré budú platiť v piatok počas pochodov na celom Slovensku.

"Zajtra sa bude konať verejné zhromaždenie, ktoré ma mat výnimočný rozsah. Nejde o zhromaždenia len v Bratislave. To , čo poviem, bude platiť na všetky zhromaždenia po celom Slovensku," povedal policajný prezident. 

Podľa jeho vlastných slov, oceňuje konštruktívny prístup zvolávateľov, ktorí majú záujem komunikovať a prijímať rady. Napriek tomu minulý týždeň došlo ku koncu zhromaždenia k bezpečnostným incidentom a bola veľká snaha aj zvolávateľa upokojiť záver tohto zhromaždenia. Je teda normálne sa domnievať, že aj zajtra môžu byť na zhromaždení osoby, ktoré nebudú mať ten istý cieľ ako zvolávatelia. "Rád by som bol, aby sa tak nestalo. Vydali sme pokyny policajtom, aby boli tolerantní. Tí ktorí budú na zhromaždení, majú za úlohu klasickou hliadkovou službou kontrolovať priebeh a nevstupovať vôbec do zhromaždenia," uvádza Gašpar.

Napriek tomu sa obáva vyvolávania provokácii polícii a chce vyzvať ľudí dobrej vôle, aby skúsili toto zhromaždenie udržať bez smutných incidentov.

Dopravné obmedzenia v BA:
 - Od 16:30 do ukončenia bude obmedzená mestská hromadná doprava na SNP ale aj v priľahlých uliciach (Klobúčnicka, Uršulínska a Suché Mýto). Vodičom, ktorí zvyknú na týchto miestach parkovať, odporúčam, aby pre čas zhromaždenia skúsili zaparkovať inde. Dopravu bude usmerňovať a regulovať hliadka dopravnej polície. Vyzývam vodičov, aby rešpektovali všetky výzvy polície. Ďalej by som chcel požiadať všetkých, ktorí sa idú účastniť zhromaždení, aby nepoužívali drony. 

Chcem ubezpečiť všetkých že polícia je tu preto, aby zabezpečila hladký priebeh.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy