Skoro jasno
20°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Ťažko zranený mladík prežil vo vraku auta 10 hodín. Kúril si hračkami
Zdielať na

Ťažko zranený mladík prežil vo vraku auta 10 hodín. Kúril si hračkami

HANDLOVÁ / Desať hodín bol zakliesnený vo vraku auta 27-ročný muž z Handlovej, ktorému vošla do cesty srnka. Strhol volant a skončil v strmom zráze na streche. Pri náraze si zlomil kosti na tvári, chrbticu, rebrá a poškodili sa mu pľúca. Zostal zakliesnený dolu hlavou v aute, v lese za Handlovou a nedokázal sa hýbať. Pomoc prišla až po desiatich hodinách. Muž prežil v silnom mraze len vďaka tomu, že pálil hračky.

Pol hodinu pred polnocou zišiel mladý muž s autom mimo cestu. "Dvadsaťsedemročnému vodičovi vbehla do jazdnej dráhy lesná zver a on v snahe vyhnúť sa zrážke so zverou strhol riadenie," povedala hovorkyňa KR PZ Trenčín Elena Antalová. 

Auto vyletelo na zvodidlá a v plnej rýchlosti spadlo do strmého zrázu. Z cesty ho nebolo vidieť. Vodič sa musel vysporiadať s krutými mrazmi. V aute bol zakliesnený celú noc. Auto si po desiatich hodinách všimol až pán Albert. "Volal som, ale nikto sa neozýval. Potom som išiel do auta pre telefón a volali sme 112," opísal situáciu záchranca Ján Albert. 

Záchranári našli vo vraku ťažko zraneného 27-ročného muža. "Napriek tomu, že čakal na pomoc niekoľko hodín v nepriaznivom počasí a zranený, bol pri vedomí a dokonca rozprával," informovala hovorkyňa operačného strediska záchrannej služby Alena Krčová. 

Podľa lekárov mal mladý muž šťastie, že nehodu vôbec prežil. "Boli tam závažné zlomeniny tvárových kostí, krčnej chrbtice, hrudnej, driekovej chrbtice, rebier. Bola tam malá kontúzia pľúc, pomerne závažný stav," uviedol námestník nemocnice v Bojniciach Jozef Kubík. 

Muž zostal zakliesnený za volantom. Nedokázal sa pohnúť. Mobil nemohol nájsť. Teplota klesla na mínus 15 stupňov celzia. "Všetky deky a handry čo tam mal si k sebe pritiahol a kúril si tam hračkami," vysvetlil Kubík. Hračky, ktoré mal v aute začal postupne páliť. Inak by bol zamrzol. "Je to rarita, že prežil v mrazivých podmienkach, taker bez pohybu v nejakom vraku. Mohlo to aj zle skončil," dodal Kubík. 

V piatok trápili ľadové cesty nielen vodičov, ale aj chodcov. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy