Zatiahnuté
15°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Počasie potrápilo vodičov aj na juhu Slovenska. Auto na streche a vodička v nemocnici
Zdielať na

Počasie potrápilo vodičov aj na juhu Slovenska. Auto na streche a vodička v nemocnici

JUŽNÉ SLOVENSKO / Nielen v Bratislave, ale ani na juhu Slovenska to vodiči nemali jednoduché. Na klzkých cestách sa tam udialo viacero škodových udalostí. Po nehode pri Kameničnej odviezli záchranári vodičku do nemocnice.

Drobný primŕzajúci dážď premenil cesty v okrese Komárno na ľadovú plochu: "Taká jemne ľavotočivá zákruta a vyletel som von. A to som išiel 30, lebo čistý ľad tu je," povedal po nehode vodič s autom v priekope. 

Hasiči a policajti sa sa na juhu Slovenska od rána nezastavili. Väčšina nehôd skončila ako škodová udalosť, autá v rôznych pózach lemovali krajnice ciest s pokrčenými plechmi. Medzi Komárnom a Kameničnou sa zranila 57-ročná vodička po tom, ako dva maďarské ťahače s prívesmi okúsili klzkosť našich ciest. "Ja som si vlastne ani nevšimol, že sa cesta šmýka, ten drobný dážď začal padať len nedávno, táto súprava má veľkú hmotnosť, šmyk som dostal až v zákrute," vysvetľoval vodič havarovaného ťahača. 

Obe autá sa stali neovládateľnými. Prvý vrazil do prichádzajúceho Opla, druhý skončil mimo cesty: "Šmykli sme sa. Ja si myslím, že aj ona, aj ja. A asi ja viac a sme sa zrazili," pokračoval vodič. "V jednom z vozidiel sa nachádzala zranená osoba, hasiči poskytli predlekársku prvú pomoc," informoval Peter Tánczos, HaZZ Komárno. 

Cesta do Komárna bola v rannej špičke uzavretá viac ako hodinu, posypové vozidlo sa na úseku zjavilo až po nehode, krátko po pol ôsmej.

Takto to v piatok vyzeralo v Bratislave. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy