Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Vyšetrovanie brutálnej vraždy naberá na obrátkach. Vyplávali nové informácie
Zdielať na

Vyšetrovanie brutálnej vraždy naberá na obrátkach. Vyplávali nové informácie

BRATISLAVA / Kauza brutálnej popravy novinára Jána Kuciaka a jeho priateľky naberá na obrátkach. Opozícia a už aj Bugárov Most-híd volajú po odstúpení Roberta Kaliňáka. Okrem toho polícia až na štvrtý deň po objavení tiel urobila raziu v súvislosti s talianskou stopou. Zadržala pritom Antonia Vadalu a ďalších šiestich Talianov.

V domoch talianskych rodín v Michalovciach a Trebišove policajti zaistili legálne držané zbrane, počítače, telefóny, dokumenty. Podľa policajného prezidenta sú Taliani zadržaní ako podozrivé osoby. Na daľĺšie informácie už ale dal generálny prokurátor embargo.

Na povrch ale včera vyplávali aj informácie o spoločnej dovolenke v Taliansku Antonia Vadala s dnešnou štátnou tajomníčkou ministerstva financií Danou Míger a jej vtedajšími kolegyňami z Finančnej správy. Tvrdí to podpredsedníčka parlamentu Lucia Nicholsonová. Rázne to odmietla len Lucia Fecková, ostatné dve ženy sa majú vyjadriť v piatok. Okrem toho sa objavila aj ďalšia verzia, nitky smerujú k justičnej mafii. "Boli povedané podozrenia o manipulovaní so spismi na Najvyššom súde, neboli špecifikované konkrétne osoby ani ďalšie súvislosti," povedal prezident Policajného zboru SR Tibor Gašpar.

Policajti z NAKY v budove Najvyššieho súdu mali zasahovať ešte vo štvrtok. Pritom drogová stopa, ktorá bola druhou vyšetrovacou verziou popravy dvoch mladých ľudí, ide už podľa Tibora Gašpara skôr do úzadia. "Celé Slovensko by sa zmobilizovalo aj cudzina, že by nám pomohli. Nám rodičom, ktorí ťažko vychovali a porodili tie deti," hovorí so slzami v očiach mama Martiny. 

Užialená žena povie posledné zbohom svojej nebohej dcérke Martine Kušnírovej v piatok v Gregorovciach o 15:00. Kedže sa mala stať v máji nevestou, pochovajú ju v svadobných šatách. Posledná rozlúčka s Jankom Kuciakom bude v sobotu v jeho rodnej dedine Štiavnik v okrese Bytča.

Okrem toho dnes podvečer ľudia na celom Slovensku vyjdú do ulíc. Smútočné pochody na počesť zavraždeného investigatívneho novinára Jána Kuciaka aj jeho snúbenice zorganizovali občania, medzi ktorými sú novinári aj aktivisti. Množstvo pochodov sa bude konať aj v zahraničí.

Zoznam pochodov za Jána Kuciaka a jeho snúbenicu Martinu.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy