Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Za sedem hodín štyri havárie
Zdielať na

Za sedem hodín štyri havárie

Zdroj: Kyle Kesselring/ilustračné foto

V priebehu siedmich hodín havarovali v Trnavskom kraji štyria opití vodiči

V priebehu siedmich hodín havarovali v Trnavskom kraji štyria opití vodiči.

Prvá nehoda, kde úradoval alkohol, sa stala medzi obcami Zavar a Šúrovce. Havaroval tam v stredu večer o 22:30 kamión naložený cukrovou repou.

Trnavská krajská hovorkyňa Martina Kredatusová ďalej agentúru SITA informovala, že 32-ročný vodič z Partizánskeho, ktorému policajti namerali po nehode vyše 1,6 promile, narazil kabínou do stromu v ľavotočivej zákrute. Náves sa pritom prevrátil a repa sa vysypala na pole.

Križovatku s kruhovým objazdom na trnavskom sídlisku Prednádražie zas nezvládol 19-ročný vodič BMW z Trnavy. Ten o 23:30 narazil do dlaždicového obloženia križovatky od ul. Dusíka a preletel časťou objazdu na druhú stranu. Ani tento vodič sa pri nehode nezranil, ale nafúkal 1,81 promile alkoholu.

Pol hodiny po polnoci si sadol za volant po požití alkoholu ďalší 19-ročný Trnavčan. Fiatom prešiel medzi obcami Trnava a Dolná Krupá do protismeru, zišiel z cesty a skončil v priekope. Mladý muž sa ľahko zranil. Polícia tomuto vodičovi namerala vyše 1,8 promile alkoholu.

Pod vplyvom alkoholu spôsobil nehodu aj 19-ročný Seničan. Ráno o 5:30 pri jazde po Kollárovej ulici v Trnave smerom na železničnú stanicu nestihol zareagovať na auto idúce pred ním a zozadu doň narazil, čo sa tiež obišlo bez zranení. Prístroj na meranie alkoholu ukázal jedno promile alkoholu.

Celková odhadovaná škoda pri všetkých nehodách je asi 720 tisíc korún. Vodičom polícia zadržala vodičské oprávnenia a v správnom konaní im hrozí pokuta 15 tisíc korún a zákaz činnosti na dva roky.

Zdielať na

Najčítanejšie správy