Jasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Mladík olúpil štyri staršie ženy
Zdielať na

Mladík olúpil štyri staršie ženy

Zdroj: Kim Scarborough/ilustračné

Policajti z Nových Zámkov zadržali a obvinili páchateľa štyroch lúpeží, ktorému hrozí sedem až dvanásť rokov väzenia

Policajti z Nových Zámkov zadržali a obvinili páchateľa štyroch lúpeží, ktorému hrozí sedem až dvanásť rokov väzenia.

Policajti ho zadržali na základe popisu prepadnutých žien. Agentúru SITA o tom informovala nitrianska policajná hovorkyňa Renáta Čuháková.

Nezamestnaný 19-ročný muž z Komárna prichádzal do Nových Zámkov autobusom. V stredu 10. októbra asi o 12:00 na Cyrilometódskej ulici v Nových Zámkoch napadol 79-ročnú ženu, zhodil ju na zem, zmocnil sa jej tašky a ušiel. Poškodenej vznikla škoda 500 korún.

Asi o 20 minút neskôr rovnakým spôsobom prepadol na Podzámskej ulici 65-ročnú ženu. Pri úteku však duchaprítomne zasiahol náhodný okoloidúci a zlodejovi vytrhol ukradnutú tašku z ruky a vrátil ju poškodenej.

Na druhý deň, vo štvrtok 11. októbra, sa páchateľ vybral do Nových Zámkov opäť. Krátko po pol šiestej večer prepadol na Devínskej ulici 72-ročnú ženu. Odzadu sa jej snažil vytrhnúť kabelku a nákupnú tašku, ktoré pevne držala v ruke. Keď sa mu nedarilo zmocniť sa tašiek, poškodenú udrel a tá pri páde tašky pustila. Utrpela však zlomeninu kľúčnej kosti a škodu na majetku 600 korún.

Pondelok, 15. októbra, na ulici T. G. Masaryka v Nových Zámkoch pristúpil odzadu k 60-ročnej žene. Silno ju potiahol za ramienko kabelky, ktorú mala prehodenú cez plece. Žena spadla, ale svoju kabelku stále držala v ruke. Páchateľ jej ju však vytrhol takou silou, že jej zostali v rukách len pútka a ušiel. Spôsobil jej škodu tritisíc korún a drobné zranenie, ktoré si nevyžiadalo práceneschopnosť.

Na základe popisu poškodených žien policajti ešte v pondelok muža zadržali.

Zdielať na

Najčítanejšie správy