Zatiahnuté
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
#allforjan: Posledný článok zavraždeného novinára Jána Kuciaka bude publikovaný medzinárodne
Zdielať na

#allforjan: Posledný článok zavraždeného novinára Jána Kuciaka bude publikovaný medzinárodne

Zdroj: SITA

BRATISLAVA / V Bratislave vznikne špeciálny Newsroom v spolupráci s medzinárodným tímom novinárov, ktorý bude pokračovať v investigatíve.

Posledný článok, na ktorom pracoval zavraždený slovenský novinár Ján Kuciak pre Aktuality.sk bude dnes publikovaný vo všetkých spravodajských médiách Ringier Axel Springer Media AG, ako aj v médiách Axel Springer SE a Ringier AG. Článok spolu s editoriálom Petra Bárdyho, šéfredaktora Aktuality.sk, bude taktiež sprístupnený pre medzinárodnú publikáciu.

Ján Kuciak a jeho snúbenica Martin Kušnírová boli nájdení mŕtvi v ich dome v nedeľu, 25.februára 2018. Pre investigatívny tím Aktuality.sk, ktorý patrí pod spoločnosť Ringier Axel Springer Slovakia, pracoval od roku 2015.

Na jeho pamiatku bol vytvorený Hastag: #allforjan

Digitálnu kondolenčnú knihu je možné nájsť na www.allforjan.com

V jeho poslednom článku pracoval Ján Kuciak na podozreniach z podvodných platieb EU Fondov v rámci daňového systému medzi Slovenskom a Talianskom, ktoré boli prepojené na ‘Ndrangheta skupinu organizovaného zločinu. Na tomto prípade spolupracoval s Českým centrom pre investigatívnu žurnalistiku Investigace.cz, talianskou novinárskou organizáciou Investigative Project of Italy a medzinárodnou organizáciou Organized Crime and Corruption Reporting Project.

Publikovaním tohto článku vo vedúcich spravodajských médiách ako napríklad Bild, Welt, Blick, Le Temps, Politico, Business Insider, Newsweek, Blic, Blikk, Fakt a Nový Čas, chce spoločnosť Ringier Axel Springer Media AG a jej akcionári zabezpečiť maximálne zviditeľnenie dôležitej práce Jána Kuciaka a jeho kolegov z investigatívneho tímu.

V Bratislave bude zriadený špeciálny newsroom , v ktorom budú pracovať tí najlepší investigatívni novinári zo spoločnosti Ringier Axel Springer Media, Axel Springer SE and Ringier AG, aby pokračovali vo vyšetrovaniach Jána Kuciaka

Súvisiace články

Najčítanejšie správy