Oblačno
24°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Pomáhať a chrániť aj na svahu. Policajti majú svoju stanicu na Chopku
Zdielať na

Pomáhať a chrániť aj na svahu. Policajti majú svoju stanicu na Chopku

NÍZKE TATRY / O bezpečnosť návštevníkov priamo na svahoch sa v týchto týždňoch starajú policajti. Breznianski policajti sa počas jarných prázdnin pohybujú po strediskách Tále, Krupová a Srdiečko.

Policajné hliadky môžu lyžiari stretnúť na Chopku počas celých jarných prázdnin. Kancelárie vymenili za svahy a pomáhajú lyžiarom na južnej strane Chopku. Denná služba začína o siedmej ráno a končí až po zastavení vlekov. "Máme k dispozícii terénne vozidlo a policajný skúter na možný zásah, ktorý by sa konal na svahu," povedal Ján Muránsky z OR PZ Brezno. Polícia bude v ranných hodinách usmerňovať premávku a počas dňa bude vykonávať hliadkovú službu. 

Na starosti majú policajti hneď niekoľko lyžiarskych svahov na južnej strane Chopku. Zriadili tu dokonca aj kanceláriu, a preto návštevníci v prípade krádeže nemusia cestovať až do Brezna. "Myslím si, že je to správne. Toľko bláznov tu jazdí, že ich treba kontrolovať," povedal s úsmevom jeden z lyžiarov. "Určite by v mnohom mohli pomôcť. Napríklad s krádežami," dodal ďalší.

"Na Chopku bola zriadená taká provizórna kancelária, kompletne zariadená počítačmi a tlačiarňou, v prípade, že by občan potreboval niečo zariadiť," opísal novú stanicu Ján Muránsky. Počas jarných prázdnin sú strediská plné návštevníkov. Pozor si treba dávať nielen na svoje lyže, ale aj na osobné veci v autách. Policajti si práve pre tieto prípady pripravili letáky, ktoré nechávajú za stieračmi aut na parkoviskách. "Upozorňujeme návštevníkov, aby si nenechávali na viditeľných miestach cennosti, mobilné telefón, peňaženky alebo kapsičky," dodal Ján Muránsky.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy