Jasno
11°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Pochovali Mareka Müllera
Zdielať na

Pochovali Mareka Müllera

Dav ľudí sa dnes rozlúčil s malým Marekom priamo na cintoríne. Za chlapčekom plakali nielen jeho najbližší, ale celá dedina.

Dnes sa s malým Marekom navždy rozlúčili jeho rodičia a príbuzní. Na cintoríne vo Vyšnom Klatove sa ozýval plač a k hrobu sprevádzal rakvu dav dedinčanov. Malý Miško o svoj život stále bojuje.  

Na pohreb prišlo toľko ľudí, že sa nezmestili do kostola. Mnohí ostali stáť pred jeho bránou. Najťažšie niesli osud malého chlapčeka jeho príbuzní. Zo všetkých strán sa ozýval plač, najhoršie bolo ukladanie malej rakvičky do hrobu. Hoci Marek žil iba krátko, zišlo sa tu mnoho ľudí, ktorí ho ľúbili.

Príčinou jeho smrti bolo zlyhanie pečene, obličiek a mozgu. Spôsobila ho infekcia, ktorá napadla malé Marekovo telíčko po operácii, počas ktorej ho oddelili od jeho siamskeho dvojčaťa Miška. Okrem toho mal Marekov organizmus problémy už pred operáciou: napr. poškodený dýchací systém, vrodená chyba srdca, vrodené vývojové chyby hrudníka a chrbtice, ťažká vrodená vývojová chyba zažívacieho traktu.

Ani takmer 3 týždne nedokázal Marekov organizmus využiť na to, aby naštartoval regeneračné a hojivé procesy. Nesmierne náročnú operáciu oddelenia malý chlapček neprežil napriek intenzívnej starostlivosti a radikálnej liečbe infekcie.

Jeho braček Miško je podľa posledných správ v stabilizovanom stave. Lekári ho po opakovaných operáciách naďalej držia v umelom spánku, liekmi má podporovanú funkciu obličiek. Okrem liečby proti infekcii dostáva aj lieky na úpravu krvného tlaku.

Zdielať na

Najčítanejšie správy