Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Stupava má Deň zelá, milovníci kapusty si prídu na svoje
Zdielať na

Stupava má Deň zelá, milovníci kapusty si prídu na svoje

Zdroj: Michaela Mosná

Jarmoky, výstavy, sympóziá, súťaže a mnoho iného - dnes pokračuje každoročný festival Deň zelá v Stupave.

V piatok začal v Stupave každoročne usporadúvaný festival kapusty zvaný a známy ako Deň zelá. Aj tento rok pripravil bohatý kultúrny program.

Pri Kultúrnom dome sa počas celého víkendu môžu účastníci tešiť na Remeselnícky a Jesenný jarmok, výstavy Chryzantéma a Úroda 2007. Návštevníci budú mať možnosť vidieť kolekciu fotografií pripomínajúcich desať ročníkov Slávností, sympóziá a súťaže.

Variť sa bude z kapusty aj dnes. Na všetkých tradične čaká jedna veľká ochutnávka tohoročnej kapustovej úrody.

V piatok sa už odohrala "Zelová štafeta," kde sa z ruky do ruky posúvala hlavička kapusty z Mástu (mestskej časti Stupavy) až na pódium slávností.

Michaela Mosná

Počas víkendu sa zabavia aj deti. Pripravené je divadielko, hudba, kúzla, keramické tvorivé dielne, detské divadelné predstavenia Hugo, Frigo, Bublina (LUDUS) a vystúpi aj skupina Vega zo Zohoru.

Prehliadka folklóru, vystúpenie rôznych spevokolov, veselej muziky a v nedeľu cimbálovky, sú pre mladých i starých ochutnávkou z toho tradičného.

Z modernejšieho súdka zase vyskočia rôzne skupiny - včera Devil´s, dnes Mango Salseros či DJ Kukooo. Dnes bude kraľovať Illegal band (Deda Mládek z Čiech) a bubnová šou Jumping Drums.

Tradičným ohňostrojom vyvrcholí festival už v dnešných nočných hodinách.

Vítaní sú všetci nadšenci kapusty.

Podrobnejší program nájdete na stupava.sk.

Maruška Hanúsková

Maruška Hanúsková

Michaela Mosná

Zdielať na

Najčítanejšie správy