Jasno
11°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Chlapci zapálili živú mačku
Zdielať na

Chlapci zapálili živú mačku

Zdroj: B&M Photography/ilustračné

Polícia už začala trestné stíhanie chlapcov z okolia Prievidze.

Polícia už začala trestné stíhanie chlapcov, ktorí zapálili debničku s mačkou.  Časť mladíkov, ktorí sú zrejme z Pravenca neďaleko Prievidze, je však asi maloletá, a preto im nehrozí väzenie. Podľa televízie môžu dostať zníženú známku zo správania.

"V tomto prípade je podozrenie, že páchatelia nie sú vzhľadom na svoj vek trestne zodpovední. Je podozrenie, že páchateľmi sú maloleté osoby," povedala trenčianska krajská policajná hovorkyňa Katarína Hlaváčová.

Trestná zodpovednosť sa na Slovensku začína od 14 rokov. Od minulého roku znížil túto hranicu z 15 rokov nový Trestný zákon. Cieľom bolo najmä zastavenie nárastu kriminality mladistvých.

Podľa Markízy by však niektorí chlapci z partie, ktorá mačku upálila, mohli byť už stredoškoláci, a teda aj trestne zodpovední.  Video sa na internete objavilo minulý týždeň v sobotu. Na približne dva a pol minútovom zázname je vidieť horiacu debničku a z nej sa ozýva týraná mačka. V závere videa jeho autor zachytil aj tváre a mená niektorých mladíkov, ktorí sa na upálení zvieraťa podieľali.

Koncom augusta súd vo Svidníku za podobný čin odsúdil dvoch chlapcov na štvormesačné podmienečné väzenie. Tento prípad sa stal ešte v roku 2006, keď priviazanú mačku zapálili s pomocou technického benzínu na futbalovom ihrisku v Stropkove.

Zdielať na

Najčítanejšie správy