Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Marek Müller dnes ráno zomrel
Zdielať na

Marek Müller dnes ráno zomrel

Zdroj: SITA

Malý Marek dnes ráno prehral boj so životom.

Jedna z oddelených dvojičiek neprežila operáciu a po troch týždňoch zomrela. Ide o Mareka, ktorý už vyše týždňa bol v kritickom stave a prežívať mu pomáhali len lieky a prístroje.

"Napriek komplexnej resuscitačnej liečbe s medikamentóznou a prístrojovou podporou viacerých orgánov zomrel o 6:30," uvádza sa na internetovej stránke Detskej fakultnej nemocnice na bratislavských Kramároch. Stav jeho bračeka Miška sa nezmenil a lekári naďalej pokračujú v resuscitačnej starostlivosti.

Siamské dvojičky sa narodili 11. apríla tohto roka. Operácia, pri ktorej ich oddelili, sa začala v piatok 14. septembra a operačný tím ju dovŕšil po 19 hodinách 15. septembra. Zákrok bol nevyhnutný, pretože Marek a Miško začali mať problémy s dýchaním. Po operácii, ako lekári predpokladali, sa objavili komplikácie.

U Mareka sťažovala stav rozsiahla infekcia. Neskôr mu v dôsledku toho začali zlyhávať orgány a lekársky tím mu minulý týždeň diagnostikoval aj poškodenie mozgu a zlyhanie nervového systému. Napriek tomu lekári bojovali o jeho život, hoci v poslednom týždni už žil iba vďaka napojeniu na resuscitačné prístroje.

Marekovho bračeka Miška museli v priebehu posledných dní trikrát operovať - dvakrát pre prederavenie črievka a tretí raz podstúpil operáciu v nedeľu po tom, ako u neho lekári zistili oslabenie jednej z črevných stien. Napriek tomu bol jeho stav už dlho lepší, než Marekov. Miško podľa správy nemocnice naďalej žije a lekári v jeho prípade pokračujú v resuscitačnej činnosti. Jeho stav je vážny, ale lekári ho označujú za stabilizovaný.

Nemocnice sa odmieta k smrti Mareka akokoľvek vyjadrovať najmä z ohľadu na rodičov a najbližších príbuzných.

Zdielať na

Najčítanejšie správy