Skoro jasno
12°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Drogový gang pred súdom
Zdielať na

Drogový gang pred súdom

Zdroj: search.creativecommons.org

Osem obžalovaných tvrdí, že sú nevinní.

Výsluchom obžalovaných sa dnes na Okresnom súde v Banskej Bystrici začalo hlavné pojednávanie s osemčlennou skupinou výrobcov a dílerov drog pod vedením 36-ročného bývalého ligového basketbalistu Tomáša M. z Lučenca.

Prokurátor im kladie za vinu obzvlášť závažný zločin nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi. Všetci vyhlásili, že sú nevinní a s obžalobou nesúhlasia.

Podľa obžaloby Tomáš M. a jeho spoločníci pôsobili ako organizovaná skupina v Lučenci, Rožňave, Revúcej, Fiľakove, Rimavskej Sobote a v okolí týchto miest, kde od februára 2005 do júna 2006 vyrábali a distribuovali drogy. Roman W. mal od nezistenej osoby vlani v júni zabezpečiť 68-tisíc tabletiek efedrínu Arsan, ktoré u neho našli policajti pri domovej prehliadke. Z nich sa dalo vyrobiť 2400 gramov pervitínu v hodnote najmenej 6,6 milióna korún.

Pervitín vyrábal Roman W. spolu s družkou Ivetou L. Drogu odovzdával Tomášovi M, ktorý ju distribuoval dílerom. Pri prehliadke jeho auta 17. júna 2006 našli policajti drogy najmenej za 540-tisíc korún. Obvinení si zisk z predaja drog rozdelili a časť použili na nákup ďalšieho metamfetamínu a prekurzorov.

Najvyšší trest, a to od 20 do 25 rokov, hrozí 33-ročnému Romanovi W. z Rožňavy, ako aj jeho 28-ročnej družke Ivete L. z Popradu. Ivetu navyše obžalovali aj za zločin marenia spravodlivosti. Vyrobila falošnú zmluvu o prenájme chaty a predložila ju ako dôkaz v úmysle zakryť trestnú činnosť svojho druha. Ostatní môžu skončiť vo väzení na 10 až 15 rokov. Senát pojednávanie odročil na koniec novembra.

Zdielať na

Najčítanejšie správy