Skoro jasno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Úradníka v Banskej Bystrici obvinili z korupcie
Zdielať na

Úradníka v Banskej Bystrici obvinili z korupcie

Zdroj: Davie Green/ilustračné

Podľa vyšetrovateľov žiadal obvinený od jedného z podnikateľov úplatok 2,1 milióna korún

Polícia obvinila z korupcie vysokopostaveného úradníka v Banskej Bystrici. Podľa vyšetrovateľov žiadal riaditeľ správy majetku mesta od jedného z podnikateľov úplatok 2,1 milióna korún.

Úradníkovi v prípade dokázania viny pred súdom hrozí až osem rokov väzenia. Stíhaný je na slobode. ČTK o tom dnes informovala zástupkyňa policajného hovorcu Andrea Polačiková.

Riaditeľ si podľa polície vypýtal úplatok za uprednostnenie podnikateľa pred ďalšími záujemcami o odpredaj a prestavbu budovy bývalej základnej školy na domov sociálnych služieb. Časť peňazí chcel 42-ročný riaditeľ údajne aj pre ďalších ľudí, ktorí mali rozhodovacie právomoci pri odpredaji majetku.

V posledných rokoch korupčné aféry zástupcov štátnej správy či samosprávy nie sú ojedinelé. Bývalého primátora Veľkého Medera Samuela Lojkoviča súd poslal za úplatkárstvo do väzenia na dva roky a osem mesiacov.

Špeciálny súd v Banskej Bystrici zas v auguste odsúdil bývalého riaditeľa úradu práce v Prešove za zneužitie právomoci verejného činiteľa na 30 mesiacov väzenia. Rozsudok ešte nie právoplatný, pretože obžalovaný sa na mieste odvolal.

Riaditeľ mal podľa súdu vyplácať svojim podriadeným mimoriadne odmeny a následne ich žiadal pre seba. Celkovo sa tak mal obohatiť o viac ako 80.000 korún.

Zdielať na

Najčítanejšie správy