Zatiahnuté
15°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Slovenskí profesionálni fotografi majú svoju asociáciu
Zdielať na

Slovenskí profesionálni fotografi majú svoju asociáciu

Zdroj: vinod velayudhan

Prostredníctvom asociácie chcú fotografi nadviazať spoluprácu so zahraničnými vydavateľmi časopisov, magazínov a kníh v oblasti fotografie a s ďalšími, hlavne v európskych krajinách.

Slovenskí profesionálni fotografi už majú svoju asociáciu. Prvú stavovskú organizáciu - Asociáciu profesionálnych fotografov Slovenskej republiky (APFSR) založili poprední slovenskí fotografi v polovici augusta s cieľom zlepšiť prezentáciu prác našich profesionálnych fotografov doma a v zahraničí.

Ako ďalej pre agentúru SITA uviedol spoluzakladateľ a viceprezident asociácie Filip Kulišev, v súčasnosti združujú tucet autorov. Okrem Kuliševa známeho unikátnymi zábermi fascinujúcich miest našej planéty je medzi nimi napríklad aj Ľubo Špirko, Martin Vrabko, Ivan Čaniga, Laco Struhár, Karol Kállay a ďalší.

Podľa Kuliševa prostredníctvom asociácie chcú nadviazať spoluprácu so zahraničnými vydavateľmi časopisov, magazínov a kníh v oblasti fotografie a nadviazať spoluprácu aj s ďalšími, hlavne v európskych krajinách.

APFSR podporí členov aj v snahe získať prestížny certifikát Federácie európskych profesionálnych fotografov - QEP. Doteraz tento prestížny certifikát získalo 222 fotografov, no len jediný Slovák. Na verejnosti sa chce APFSR prezentovať najmä prostredníctvom vernisáží a pripravovanej webovej stránky - www.apfsr.com.

Záujemcovia na nej nájdu predstavenie členov s portfóliom ich tvorbu a s odkazmi na ich internetovú prezentáciu. Takisto bude obsahovať informácie o cenách a podmienkach predaja fotografických prác na slovenskom a európskom trhu. Po prvý raz budú vystavovať členovia APFSR od 11. októbra v novej galérií Pod vežou na Michalskej ulici v Bratislave.

Zdielať na

Najčítanejšie správy