Skoro jasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Strážnika v Senici roztrhali psy
Zdielať na

Strážnika v Senici roztrhali psy

Včera večer sa v Senici odohrala strašná tragédia. V jednom súkromnom podniku tam dva strážne rottweileri roztrhali 62-ročného nočného strážnika. Máme aj výpovede svedkov a príbuzných na videu.

V Senici včera večer zaútočili dva strážne psy bojových plemien na nočného strážnika. Stalo sa to v súkromnej stavebnej firme. Muž z neďalekého podniku nám povedal, že ho večer zavolali, aby išiel rýchlo zachrániť pána, na ktorého zaútočili psy. Na vlastné oči videl, ako ho trhajú.

Mal pri sebe služobnú pištoľ, z ktorej niekoľko krát vystrelil, aby psy zahnal. „To nemá pri týchto plemenách zmysel," hovorí chovateľ psov, ktorý nechce byť menovaný. „Špeciálne tieto psy sú na cvičisku pripravované aj na streľbu. Aby sa nedali zahnať sú naučené ju ignorovať."

Majiteľ firmy objavil náš štáb na ceste k jej prevádzkovým priestorom. Keď zistil, že ide za týmto prípadom, nastúpil do auta a okamžite odišiel. Neskôr nám telefonicky povedal, že za celý prípad berie zodpovednosť. Vzápätí na miesto činu zavolali policajtov, ale ani oni, ani záchranári už nedokázali 62-ročnému strážnikovi pomôcť. Zomrel v priebehu pár minút. 

Ľudia z okolia firmy nám povedali, že psy už veľmi dlho po útoku nežili. Ešte za tmy sa vraj ozvalo niekoľko výstrelov. Majiteľ firmy psov nechal utratiť za prítomnosti policajtov a veterinára. Dnes ráno sme vedľa kotercov objavili miesta, kde ktosi kaluže krvi zahádzal pieskom.

Zatiaľ nie sú dôvody nešťastia jasné. Ani blízky príbuzný mŕtveho muža si to nevie vysvetliť, lebo podľa neho strážnik pracoval so psami už od apríla. Chodieval ich kŕmiť a nikdy s nimi nemal problém," povedal nám muž. Zároveň však priznal, že psov sa po celý čas veľmi bál.

Pracovník susednej firmy však vraví, že na strach nebol dôvod. Oba psy boli podľa neho krotké a priateľské, vraj sa s nimi často cez plot hrávali aj deti a nikdy s nimi nebol žiadny problém.

Zdielať na

Najčítanejšie správy