Polojasno
14°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Poslanci schválili definitívnu podobu Twin City
Zdielať na

Poslanci schválili definitívnu podobu Twin City

Zdroj: SITA

Poslanci za mestskú časť Ružinov schválili definitívnu podobu urbanistickej štúdie plánovaného polyfunkčného územia Twin City na Mlynských Nivách v Bratislave.

Poslanci za mestskú časť Ružinov schválili definitívnu podobu urbanistickej štúdie plánovaného polyfunkčného územia Twin City na Mlynských Nivách v Bratislave.

Rozhodli o tom na utorkovom zasadnutí miestneho zastupiteľstva. Do návrhu boli zahrnuté aj návrhy a pripomienky občanov a poslancov. Tí napríklad žiadali podrobnejšie riešiť dopady výstavby na funkčnosť dopravných systémov, parkovacie plochy a zachovanie zelene v danej lokalite.

Medzi najdôležitejšie zakomponované občianske návrhy do projektu patrilo zníženie zastavanej plochy v lokalite o 20 percent, zvýšenie zelene o 30 percent, vytvorenie parkových zón, vytvorenie pešej zóny z Páričkovej ulice, rozšírenie priľahlých komunikácií a vynútená investícia do rekonštrukcie športového areálu ZŠ Kulišková.

V rámci vyžiadaných investícií požaduje mestská časť Ružinov od investora napríklad vytvorenie pešej zóny z Páričkovej ulice s vylúčením trolejbusovej dopravy, pre obyvateľov 500 bytov vyčleniť 2 000 bezplatných parkovacích miest v podzemných garážach Twin City, tiež žiadajú revitalizáciu zelene, vozoviek, chodníkov a detských ihrísk v lokalite, vytvorenie oddychovej zóny či zákaz stavebných prác počas dní pracovného voľna a pokoja. Pre obyvateľov na Páričkovej ulici po Svätoplukovu ulicu požadujú zabezpečiť výmenu okien v rámci ochrany hluku. Podľa ružinovského starostu Slavomíra Drozda bude celková vynútená investícia presahovať 10 miliónov korún.

Novú autobusovú stanicu na Mlynských nivách v Bratislave by mal súkromný investor, spoločnosť HB Reavis Group, postaviť do roka 2009, celý projekt do roku 2011. S výstavbou by sa malo začať tento rok. Náklady na novú stanicu by mali dosiahnuť miliardu korún, nový objekt s nástupišťami by mal zabrať 45-tisíc štvorcových metrov. Celý projekt Twin City by mal stáť 17 miliárd korún. Autobusová stanica má aj po prestavbe ostať na tom istom mieste, zmeniť by sa nemala ani organizácia MHD. Počas prestavby tu bude fungovať dočasná autobusová stanica. Po dostavbe celého územia by tu malo byť 1 200 nových bytov, v kanceláriách a obchodných priestoroch bude pracovať približne 15 000 zamestnancov. Celkovo by tu malo vyrásť 40 nových budov, z ktorých približne desať by malo mať od 20 do 42 poschodí.

Zdielať na

Najčítanejšie správy