Skoro jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Zábery z operácie siamských dvojčiat
Zdielať na

Zábery z operácie siamských dvojčiat

Siamské dvojčatá operovali lekári 19 hodín, celá operácia bola nasnímaná na kameru. Prinášame niekoľko zostrihov priamo z operačného stola.

Operácia siamských dvojčiat Miška a Marka Müllerovcov na Klinike detskej chirurgie DFNsP sa skončila dnes skoro ráno. Lekári hovoria o priaznivom priebehu operácie, deti zatiaľ ostávajú v umelom spánku a ich bolesti budú tlmiť lieky.

UPOZORNIENIE: Zábery nie sú vhodné pre deti a slabšie povahy. 

Príprava na oddeľovanie pečení

Lekári sa na oddelenie pečení päťmesačných siamských dvojčiat pripravovali niekoľko hodín. Najprv totiž museli identifikovať a sprístupniť žlčové cesty.  "Pustili sme sa vari do najpodstatnejšej a najťažšej časti chirurgického zákroku," komentoval situáciu šéf chirurgického tímu Vladimír Cingela.


Brušná fáza operácie

Lekári sa snažili správne identifikovať polohu oboch pečení. "Musíme preparovať tak, aby sme jednotlivé štruktúry zmobilizovali, a na druhej aby sme ich nepoškodili," povedal lekár v živom vstupe.

Operácia v oblasti hrudníka

Ešte predtým sa podarilo lekárom bez komplikácií oddeliť srdcia aj preto, lebo neboli zrastené osrdcovníkom, teda obalom, v ktorom je srdce uložené.


Súvisiace články:

Ak s tým budú rodičia súhlasiť, záznam operácie dvojičiek bude pristupný študentom medicíny.

Rodičia dvojičiek sú spokojnejší, obavy však pretrvávajú

Kedy deti opustia nemocnicu sa nedá predpovedať

.

Zdielať na

Najčítanejšie správy