Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Vinobraním oslávia vinárov, vinohradníkov, víno a hrozno
Zdielať na

Vinobraním oslávia vinárov, vinohradníkov, víno a hrozno

V piatok o 18:00 bude slávnostné otvorenie Mestskej viechy v Mestskej vinotéke.

Oslavovať prácu vinárov, vinohradníkov a produkty, ktoré vyrábajú, budú Pezinčania na tradičných oberačkových slávnostiach. Vinobranie bude od piatku 21. do nedele 23. septembra.

V piatok sa Vinobranie otvorí o 17:00 "prvým dúškom", následne odznejú fanfáry v podaní Junior Brass Quintet. O 18:00 bude slávnostné otvorenie Mestskej viechy v Mestskej vinotéke. Na tribúne pod Zámkom sa piatkový program skončí až pol hodinu po polnoci. V rámci neho sa predstavia Arion a ich priatelia, Atak, Had - Ivo Weiss, BG Time, Country dostavník, Arion, Belasí a Bukasový masív.

Na hlavnej tribúne na námestí vystúpia Junior Brass Quintet so svojím fanfárovým koncertom a program zostavený z profesionálnych i neprofesionálnych účinkujúcich z Pezinka Pezinčania Pezinčanom. Potom sa predstavia Funny Fellows, Akcent Live s Martinom Jakubecom. Od polnoci je na programe Discoshow s DJ-om Sabkom a Slavom-C.

Sobotňajší program na hlavnej tribúne na námestí otvorí o 10:00 reprodukovaná hudba a Elijana. Po 11:00 sa najskôr pobijú šermiari, potom aj samuraji. O 12:30 vystúpi Tuky Band, o 14:00 Petra Kepeňová, o 15:30 Seredský Dixiland Band, o 17:00 Dušan Grúň. O 18:00 koncerty pokračujú vystúpeniami Ivany Poláčkovej a o 19:30 Alojza. Potom oslavujúcich zabaví ohňová show Anty Agni a ohňostroj. Po 21:40 sa ešte predstavia Abba Stars a Exit 40 a Karolom Kučerom.

V sobotu program pokračuje aj na tribúne pred Zámkom o 11:00 reprodukovanou hudbou. Folklórne pásmo začnú o 12:30 deti z materskej školy Lienka zo Smoleníc, potom vystúpia folklórny súbor Studienka, Šenkvická muzika, Cigánski diabli a Ľudová hudba Petra Kuštára. O 19:30 vystúpi skupina Chiki Liki Tu-a, potom Pii jem, Matelko, Malevil, HT a Feelme. Od 0:30 bude znova Discoshow.

V nedeľu o 10:00 požehnajú úradu na tribúne pred Zámkom, o 11:00 pôjde alegorický sprievod po uliciach Sládkovičova, M. R. Štefánika, Radničnom námestí a Holubyho ulici. Po meste budú počas dňa vystupovať šermiari. Od 12:30 vystúpi folklórny súbor Mladosť a chorvátsky folklórny súbor z Iloku. O 14:15 zabezpečuje program maďarské partnerské mesto Mosonmagyáróvar, o 15:15 rakúske Neusiedl am See. O 16:15 koncertuje Martin Babjak, po ňom Peter Lipa a Arion. Na tribúne pred Zámkom bude od 13:00 do 21:00 Popoludnie s dychovkou. Vystúpia Grinavanka, Šarfianka, česká detská Veselá muzika z Ratiškovic, Dolančanka, Bojnická kapela a česká Večierka.

Popri Vinobraní sa uskutoční mnoho sprievodných podujatí. V piatok bude o 9:30 na Mestskom úrade seminár Kto je kto v cestovnom ruchu v BSK a o 14:00 na Hasičskom ihrisku pri Rozálke súťaž profesionálnych a dobrovoľných hasičov v požiarnickom športe O pohár mesta Pezinok. V sobotu a nedeľu bude výstava vín na nádvorí Zámku. V sobotu bude takisto piaty ročník medzinárodnej súťaže vo varení fazuľovej polievky Fyzulnačka na Potočnej a stan pred predajňou Nokia na Holubyho Nokia N-Series Open Studio.

Zdielať na

Najčítanejšie správy