Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Edit Bauer nominovaná na prestížne ocenenie za angažovanosť
Zdielať na

Edit Bauer nominovaná na prestížne ocenenie za angažovanosť

Zdroj: SITA

Poslankyňa Európskeho parlamentu (EP) za Stranu maďarskej koalície (SMK) Edit Bauer je nominovaná na cenu MEP Awards 2007, ktorú pravidelne od roku 2005 vyhlasuje bruselský magazín The Parliament.

Edit Bauer je spolu s ďalšími dvoma europoslancami z Holandska a Británie nominovaná v kategórii Spravodlivosť a ľudské práva. Cieľom kampane je uznanie práce poslancov EP, ktorá často zostáva bez povšimnutia verejnosti.


Nominácia má byť ohodnotením doterajšej práce Edit Bauer v EP, predovšetkým jej správy o sociálnej ochrane a sociálnom začlenení, ktorú EP prijal v roku 2006, ako aj správy o stratégii boja proti obchodovaniu s ľuďmi, ktorá okrem iného upriamila pozornosť členských štátov EÚ na tento problém a vyzvala ich, aby prijali potrebné opatrenia na jeho riešenie. Nominácia má odzrkadľovať angažovanosť poslankyne za posilňovanie práv nezamestnaných a osamelých rodičov, predovšetkým žien.


Neziskové a mimovládne organizácie mohli nominovať v desiatich kategóriách tých poslancov EP, ktorí podľa ich názoru odviedli v sledovanej oblasti výnimočnú prácu. Z ich hlasov zostavili zoznam nominantov s tromi menami v jednotlivých kategóriách. O výhercoch rozhodnú poslanci EP, ich asistenti a predplatitelia magazínu. Hlasovať možno do 21. septembra 2007. Slávnostné odovzdávanie cien bude 9. októbra 2007 v Bruseli.



Zdielať na

Najčítanejšie správy