Skoro jasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Drogový gang zostáva vo väzbe
Zdielať na

Drogový gang zostáva vo väzbe

Zdroj: SITA

Krajský súd nevyhovel sťažnostiam obvinených.

Senát Krajského súdu v Banskej Bystrici dnes potvrdil väzbu pre osemčlennú skupinu dílerov drog pod vedením 36-ročného Tomáša M. z Lučenca. Prokurátor im kladie za vinu obzvlášť závažný zločin nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držanie a obchodovanie s nimi. Dvom z nich hrozí trest odňatia slobody od 20 do 25 rokov, ostatným 10 až 15 rokov.

Podľa obžaloby Tomáš M. a jeho spoločníci pôsobili ako organizovaná skupina v Lučenci, Rožňave, Revúcej, Fiľakove, Rimavskej Sobote a v okolí týchto miest, kde od februára 2005 do júna 2006 vyrábali a distribuovali drogy. Roman W. mal od nezistenej osoby vlani v júni zabezpečiť 68-tisíc tabletiek efedrínu Arsan, ktoré u neho našli policajti pri domovej prehliadke. Z nich sa dalo vyrobiť 2400 gramov pervitínu v hodnote najmenej 6,6 milióna korún. Pervitín vyrábal spolu s družkou. Drogu odovzdával Tomášovi M, ktorý ju distribuoval dílerom. Pri prehliadke jeho auta 17. júna minulého roka našli policajti drogy na 540-tisíc korún. Obvinení si zisk z predaja drog rozdelili a časť použili na nákup ďalšieho metamfetamínu a prekurzorov.

Senát Okresného súdu v Banskej Bystrici v auguste prijal obžalobu na drogový gang. Zároveň rozhodol ponechať skupinu vo väzbe. Všetci voči väzbe podali sťažnosť, ale krajský súd im nevyhovel.


Zdielať na

Najčítanejšie správy