Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
V Tatrách ľudia stretávali polonahých odvážlivcov na lyžiach
Zdielať na

V Tatrách ľudia stretávali polonahých odvážlivcov na lyžiach

VYSOKÉ TATRY / Vianočné sviatky sa dajú prežiť rôznym spôsobom. Napríklad v Tatrách ich niektorí tatranskí otužilci strávili naozaj mrazivo. Spojili turistiku a lyžovačku s kúpaním v ľadovej vode.

Tak ako každý rok, aj na Štedrý deň sa v Tatrách pri Batizovských rybníkoch zišli otužilci, aby skočili do ľadovej vody. Podmienky ale neboli úplne priaznivé: "Lepšie je mínus pätnásť, ako takýto vietor, lebo pocitovo to je potom celkom inak," hovorí Peter Klein, predseda klubu Pstruhy Slovenského raja.

Otáľanie trvalo len krátko a nezamrznutá časť rybníka sa rýchlo zaplnila chladuvzdornými plavcami. Tým bolo v ľadovej vode aj do spevu: "Výborné, skvelé, len si ruky necítim. Ako keby ani moje neboli," povedal otužilec Tomáš. Rekordy síce tatranskí otužilci netrhali, ale kvôli skvelej partii to vraj vždy stojí za to. Svietiace oči a úsmevy hovorili za všetko: "To je taká výzva, že idem a vôbec nerozmýšľam," povedala o motivácii otužilkyňa Maruška. 

Kúpanie sa v ľadovej vode nebolo zďaleka všetko, pokračovali aj na ďalší deň. Počasie bolo o niečo prívetivejšie a otužilcom ponúklo krásny výhľad na Gerlach. Skupinka sa za necelú hodinku vyhrievala na slniečku pod Soliskom: "Ako náhle sme vyšli sem hore, tak slniečko nám dalo nádherné teplo," opisuje pocity Marcela Bartková z Tatranských otužilcov. 

Cestu z neho si partia užila a niektorí aj na lyžiach. Verte, že bundy, či nohavice im naozaj nebolo treba. 

Začiatkom decembra sa stretli aj Pohronské ľadové medvede, ale tým počasie neprialo vôbec.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy