Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Brutálny prepad podnikateľa na strednom Slovensku
Zdielať na

Brutálny prepad podnikateľa na strednom Slovensku

ZVOLENSKÁ SLATINA / Páchatelia najskôr jeho auto prenasledovali, potom doňho na križovatke vo Zvolenskej Slatine nabúrali, a keď vystúpil z auta napadli ho zrejme železnou tyčou. Chceli peniaze, ktoré niesol z jednej zo svojich reštaurácii. S ťažkými poraneniami hlavy teraz podnikateľ leží na jednotke intenzívnej starostlivosti.

Bol to scenár ako z filmu. Páchatelia svoju obeť prenasledovali, podnikateľ si všimol auto, ktoré naňho silno svietilo, keď išiel z Očovej do Zvolenskej Slatiny. V obci na križovatke doňho náhle zozadu nabúrali a napadli ho, keď vystúpil z auta. "Takéto konanie sa nedá nazvať konaním človeka. Človek, ktorý to urobil nemal v sebe kúsok citu ani ľudskosti," hovorí dcéra napadnutého muža. 

Útočníci ho napadli zozadu, nevidel im do tváre a použili zrejme železnú tyč. Údery smerovali najmä do oblasti hlavy. Z auta potom 65-ročnému podnikateľovi ukradli tašku s osobnými vecami aj peniazmi a ušli. Miesto, kde k útoku došlo polícia okamžite ohradila páskami. Hľadali každú jednu stopu, ktorá by mohla páchateľov odhaliť. "Kriminalisti zaistili množstvo stôp smerujúcich k identifikácii páchateľa," povedala hovorkyňa KR PZ Banská Bystrica Petra Kováčiková. 

Obeť nočného útoku hospitalizovali vo Zvolenskej nemocnici. Páchatelia mu spôsobili mimoriadne vážne poranenia hlavy: "Otec je momentálne na jednotke intenzívnej starostlivosti v opatere lekárov," objasňuje situáciu dcéra. "Poškodený utrpel ťažkú ujmu na zdravý. Podľa predbežnej lekárskej správy sa zo zranení bude liečiť dva až tri mesiace," povedala Kováčiková. 

Kto stojí za brutálnym útokom sa snaží zistiť aj rodina podnikateľa. Šesťdesiatpäť ročný muž večer obchádzal autom svoje prevádzky vo Vígľaši a Očovej. Páchatelia zrejme poznali jeho program, nie je vylúčené, že ho sledovali už istý čas a na prepad sa vopred pripravili. Dôležití budú teraz svedkovia, ktorí si okolo siedmej večer všimli čokoľvek podozrivé, prípadne videli auto, ktoré podnikateľa prenasledovalo.

Polícia už začala trestné stíhanie pre obzvlášť závažný zločin lúpeže: " Touto cestou by som chcela poprosiť prípadných svedkov tohto prepadu, aby informácie, ktoré by dopomohli k odhaleniu páchateľov poskytli polícii. Za informácie ponúkame finančnú odmenu," dodala na záver dcéra napadnutého muža. 

Surový prepad, kedy obeť skončila v nemocnici sa stal aj v obci Smižany. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy