Oblačno
12°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Požiar si vyžiadal svoje obete. V dome zhorel manželský pár
Zdielať na

Požiar si vyžiadal svoje obete. V dome zhorel manželský pár

Archívna reportáž

JAROVNICE / Pri požiari v rómskej osade v Jarovniciach na východe Slovenska dnes v noci uhoreli dvaja ľudia. Príčina požiaru zatiaľ nie je oficiálne známa, ale všetko nasvedčuje tomu, že vznikol od malej piecky.

Susedia hovoria, že sa zobudili na krik. Utekali s deťmi von. Plamene sa šírili rýchlo. Väčšinou sú to totiž drevené obydlia. Po uhasení požiaru boli na mieste nájdené obhorené ostatky dvoch ľudských tiel, muža a ženy približne vo veku 60 rokov. "Pod strešnou časťou konštrukcie, ktorá sa prepadla sa nachádzali dve telá," hovorí riadiaci dôstojník HaZZ Prešov Kamil Šoltis. Podľa miestnych to boli manželia Oleg a Viera. Žili chudobne, ale podľa susedov s nikým nemali konflikty.

Požiar vypukol pár minút po polnoci. Chudobná chatrč, v ktorej žili dvaja manželia, sa pravdepodobne chytila od piecky. V plameňoch sa ocitol príbytok s rozlohou zhruba 25 metrov štvorcových, v dôsledku čoho došlo k prepadnutiu strechy. Starší manželia Oleg a Viera sa s najväčšou pravdepodobnosťou udusili a potom v troskách chudobnej chatrče uhoreli. "Strašné. Zobudili sme sa a začali sme kričať, že čo sa stalo. Plakali, nekričali. Smutné to bolo," opisuje tragédiu suseda Anna. 

Mali neľahký a chudobný život. Avšak podľa miestnych asi pred rokom uzavreli životnú poistku. V osade trochu nezvyčajné. Niektorým to však stačilo na to, aby si začali domýšľať rôzne verzie.

"Na miesto požiaru sa dostavil zisťovateľ príčiny požiaru ako aj znalec kriminalisticko-expertízneho ústavu," informuje hovorkyňa KR PZ Prešov  Jana Miggaľová. Zasahovalo desať hasičov z Prešova a Sabinova so štyrmi kusmi techniky. Zásah ukončili krátko pred pol šiestou ráno. Príčinu vzniku požiaru zisťujú, škodu predbežne vyčíslili na tisíc eur. Polícia už v prípade začala trestné stíhanie vo veci trestného činu všeobecného ohrozenia. Zákon pri tomto čine stanovuje pre páchateľa trest odňatia slobody na 4 až 10 rokov.

Pozrite si podobnú reportáž o utorkovom požiari, ktorý mal šťastnejší koniec.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy