Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Rodinu presťahovala z Luníka 9 do spievajúceho domu, museli žiť na dvore
Zdielať na

Rodinu presťahovala z Luníka 9 do spievajúceho domu, museli žiť na dvore

ŠTÚROVO / Vo dvore domu, z ktorého sa pred 16-timi rokmi začala zývať dookola rovnaká ária, a deje sa tak dodnes, bývali mesiac. Potom ich majiteľka poslala preč.

Z košického Luníka sa presťahovali do Štúrova pred 4 rokmi. Zlákala ich ponuka majiteľky spievajúceho domu. Nakoniec skončili na majeri pri Obide.

Dana Duždová, bývalá obyvateľka spievajúceho domu opísala situáciu: "Na ceste nás stretla. My sme práve, z obchodu išli domov. A opýtala sa. či nechceme bývanie. Tak milo rozprávala, až sme jej uverili. Prišla pre nás. Najprv povedala, že ideme bývať do Nových Zámkov."

Rodinu, v tom čase s piatimi deťmi, zakrátko naložila do svojej dodávky. Nevzali si zo sebou nič, len doklady, šaty a paplóny na spanie. Skončili vo dvore domu v Štúrove.

Dana Dudžová povedala majiteľke, že v dome neostanú. A že ich klamala. Zobrala teda muža, kúpila dosky a všetko čo potreboval k tomu, aby postavil búdu. Suseda zo Štúrova potvrdila situáciu: "Rodina musela spať na zemi, kým tá búdka nestála. Vyčistili jej predzáhradku, čistili jej auto, dúfali, že na zimu môžu ísť do domu"

"Od večera do rána sedela, nespala a písala všetko. Zákony čítala a také veci. Ani von nechodila, len raz išla do Ostrihomu, kúpila si na celý týždeň jesť a už sa neukazovala," uviedla bývalá obyvateľka domu.

Majiteľka domu dokonca košických podnájomníkov v apríli 2015 prihlásila na trvalý pobyt. Ale keď prišiel dom hrôzy pozrieť prezident, už tam neboli. A na dva roky stíchla aj hudba, ktorá opäť znie.

Eugen Szabó, primátor Štúrova potvrdil: "Trvalý pobyt netrval dlho, lebo 21. júla prišla oznámiť, že už nebývajú u nej, takže ich odhlásila z trvalého pobytu"

Majiteľka domu svojich nájomníkov podľa tvrdenia Dany vyhnala preč: "Kričala z balkónu, rýchlo preč, choďte preč. Všetky veci sme nechali tam, len deti sme zo spania zobudili a išli sme preč." Najmladšie z detí malo 4 roky Chvíľu žili na ulici, až kým našli majer pri Obide s opustenými domami.

Dana Dudžová dodáva: "Išiel z nej strach, ako keby zabiť išla, tak vyzerala. Kričala, že deti robia hluk, ale deti boli v škole."

Snaha osobne stretnúť majiteľku domu opäť nevyšla, na písomné správy neodpovedá. Odkazy necháva len na svojom blogu. Napríklad, že ju neruší štekanie jedného uhynutého psa, ale ďalších piatich. A preto púšťa hudbu. Už 16 rokov sa ľudia z ulice, ktorí tu majú nielen svoje majetky, ale aj ľudské práva, snažia zbaviť tohto hluku

Súvisiace články

Najčítanejšie správy