Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Do dôchodku sa jej nechcelo. Namiesto toho založila hotel a úspešne ho vedie doteraz
Zdielať na

Do dôchodku sa jej nechcelo. Namiesto toho založila hotel a úspešne ho vedie doteraz

BRATISLAVA / Mohla sedieť doma pred televízorom, užívať si pokojný dôchodok a štrikovať svetre pre svoju vnučku, lenže ona sa rozhodla, že bude pracovať. Sylvia Holopová je dokonca podnikateľkou roka 2016 a je presvedčená o tom, že ženy sú predurčené na úspech. Sú pracovité, empatické, kreatívne.

Pracovala dlhé roky ako riaditeľka hotelovej akadémie. Teraz šéfuje úspešnému hotelu pod Tatrami. Priznala sa, že svoj sen si začala plniť ako dôchodkyňa, lebo oddychovať sa jej ešte nechcelo.

Na začiatku tohto veľkého sna boli štyri schátrané budovy a množstvo problémov. Potom pomohol šikovný architekt a cieľavedomý syn, ktorý mamu presviedčal, že to zvládnu. Kúpili štyri zničené a staré domy, kultúrne pamiatky, historické skvosty Kežmarku a začali budovať. "Na všetko dozerali pamiatkári, preto to bolo veľmi náročné," uviedla podnikateľka roka Sylvia Holopová. 

Podarilo sa a už šiesty rok sa zobúdza skoro ráno a chodí spávať neskoro večer. Vo svojom hoteli je dennodenne. Časť úspechu spočíva podľa nej aj v tom, že je potrebné byť v kontakte so svojími zamestnancami. "Ona je dôkazom toho, že ženy v zrelom veku sú predurčené byť úspešné, lebo majú skúsenosti. Naozaj to treba skúsiť," uviedla riaditeľka súťaže Lucia Veselská. 

Úpešná podnikateľka to skúsila a podarilo sa, no nohami stojí pevne na zemi. Odkazuje, aby sme si uvedomili, že nič netrvá večne. 

​V súčasnosti opäť prebieha výzva.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy