Skoro jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Bývalý unikát, známy ako Kukurica, už vojakom slúžiť nebude
Zdielať na

Bývalý unikát, známy ako Kukurica, už vojakom slúžiť nebude

BRATISLAVA / Pred rokmi to bol unikát, dnes ide o budovu v havarijnom stave, v ktorej sa už bývať nebude. Reč je o objekte Hviezda, známom ako Kukurica. Ešte pár dní bude slúžiť ako ubytovňa pre vojakov.

V dobe keď budova vyrástla išlo o unikát. V tej dobe totiž budovy s viac ako 10 poschodiami neboli. Kukurica ale pýšila hneď 22 poschodiami. Jej sláva už ale dávno zapadá prachom. Z vonku vyzerá chatrne a udržať ju "pri živote" nie je vôbec hračka. "Ročné straty tejto budovy sú 400 tisíc eur," hovorí riaditeľ ubytovne Ľubomír Slovák. 

Z budovy, ktorá po dokončení v roku 1977 bola najvyššia v Európe, už roky kvôli slabému plášťu stráca obrovské množstvo tepla. Stav nevyhovuje normám a obývateľných bolo naposledy už len prvých 15 poschodí. Kukurica momentálne slúži Ministerstvu obrany a to rozhodlo, že sa v budove viac bývať nebude. Od 1.12.2017 ju uzatvoria. 

Bez strechy nad hlavou podľa ministerstva obrany neostanú ľudia, ktorí v objekte Hviezda bývali. V priemere tam strechu nad hlavou malo od 20 do 150 ľudí. "Ubytovanie pre profesionálnych vojakov a zamestnancov rezortu je naďalej k dispozícii v ubytovacom zariadení BARMO na Šajbách," informuje hovorkyňa ministerstva obrany Danka Capáková. 

Aj Ministerstvo vnútra čaká sťahovanie. Nová budova cudzineckej polície by mala vyriešiť kritickú situáciu a hodiny čakania: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy