Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Stratený v hmle, bez mobilu - na jazere
Zdielať na

Stratený v hmle, bez mobilu - na jazere

LIPTOVSKÁ MARA / Strateného rybára hľadali včera večer hasiči na Liptovskej Mare. Na člne sa mu vybil elektromotor. Začal síce veslovať, no v hustej hmle len bezcieľne blúdil po priehrade. Keď sa zotmelo a vybil sa mu aj mobilný telefón, začal kričať o pomoc.

Partia rybárov začula podvečer volanie o pomoc, ozývajúce sa z hladiny Liptovskej Mary. Jeden z nich opisuje situáciu takto: "Ja som začal tak postupne rozpoznávať zvuk bolo že pomóc, pomóc. Potom sme si dali čapice dole lebo cez čapice tak nepočujete a potom sme volali záchranné zložky a tí prišli naozaj extrémne rýchlo." Hasiči spustili na vodu čln a začali sa plaviť k miestu, z ktorého počuli rybári volanie o pomoc. Už po pár desiatkach metrov spozorovali muža v gumenom člne, ktorý k nim pomaly vesloval. Rudolf Macko, veliteľ zásahu vraví: "Rybár sa v hustej hmle nevedel na hladine orientovať. Po našom príchode zbadal na brehu blikajúce svetlá, ktoré ho naviedli k brehu."

V sprievode záchranného člna sa živý a bez zranení dostal až na breh. Po priehrade blúdil viac ako dve hodiny. Na plavbu mal síce potrebné vybavenie, no vybil sa mu elektromotor a následne aj mobilný telefón. Na to, aby sa dostal k brehu jeho sily v hustej hmle nestačili. "Záchranári ošetrili 43ročného muža, ktorý bol bez vonkajších fyzických poranení, prevoz do nemocnice potrebný nebol," hovorí Alena Krčová, hovorkyňa OS ZZS. Rybár, ale aj muži, ktorí začuli jeho krik, sú radi, že to dopadlo takto: "No okrem nás troch už veľa ľudí nechodí okolo Liptovskej Mary, tak sme radi, že sme vedeli pomôcť."

Nedávno sa na priehrade Prusy odohrala aj rodinná tragédia:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy