Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Prípad vraždy mladej mamičky: Pred súd sa postavil jej bývalý priateľ
Zdielať na

Prípad vraždy mladej mamičky: Pred súd sa postavil jej bývalý priateľ

VTÁČKOVCE/PREŠOV / V prípade otrasnej vraždy mladej mamičky z Vtáčkoviec na východe Slovenska sa vo štvrtok postavil pred súd jej bývalý priateľ. Toho polícia viní zo závažného zločinu. Súd ho vypočul v súvislosti so žiadosťou o prepustenie z väzby.

Upozorňujeme, že tento obsah nie je vhodný pre maloletých divákov.

Veroniku našli v auguste minulého roka dobodanú v lese v katastri susednej obce Varhaňovce. Muž, ktorý by mal byť podľa policajného vyšetrovateľa zodpovedný za jej smrť je 32-ročný Grék a žije v Nemecku. Čakalo sa preto mesiace na jeho vydanie. Na Slovensku má na krku obžalobu z obzvlášť závažného zločinu vraždy. 

Mladý muž, bývalý druh Veroniky a otec ich spoločného dieťaťa, podľa zdroja TV JOJ blízkeho polícii, vinu odmieta. Od súdu žiadal prepustenie na slobodu. Samotné vyšetrovanie stále neskončilo. "Sudca okresného súdu Prešov pre prípravné konanie vo štvrtok vypočul obvineného v súvislosti s jeho žiadosťou o prepustenie z väzby, o ktorej doposiaľ nerozhodol," informuje hovorkyňa Krajského súdu v Prešove Ivana Petrufová.

Nebohá Veronika sa v osudný deň tešila na svojho syna. Po rozchode a odsťahovaní na Slovensko ostalo dieťa s otcom v Nemecku, pokiaľ mu ona doma nezoženie školu. Keď sa jej to podarilo mal prísť synček za ňou. Už sa toho ale nedožila. "Ona sa tešila, lebo ju on oblboval, že s chlapcom príde. A ako už sadla do auta, ktovie čo bolo," hovorí o osudnej chvíli Veronikin otec Dušan Mitaľ.

Ako súčasť vyšetrovania polícia už pred časom urobila aj rekonštrukciu osudnej noci. O rovnakom čase a na mieste činu. Dozvedel sa o tom aj Veronikin otec. Na jej bývalého druha počkal v lese. Myslí si že mal komplicov, ale odpovede na svoju otázku sa nedočkal. "Povedal som mu, Michal, čo si urobil. Ani sa len neozval, spustil hlavu. Ja keby som bol pako, nežije," dodal na záver otec Veroniky.

O prípade Veroniky sme vám poskytli prvé informácie ešte v auguste minulého roka.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy