Polojasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Meteorologička varuje pred silným vetrom, môže spôsobiť škody
Zdielať na

Meteorologička varuje pred silným vetrom, môže spôsobiť škody

BRATISLAVA / Pred nami sú tri dni voľna, plánujeme výlety, oddych, možno stretnutia s priateľmi. Bude nám počasie pomáhať?

Aktuálne: Podľa meteorologičky Najlepšieho počasia Miriam Jarošovej má fúkať aj v noci, vietor bude slabnúť až v piatok dopoludnia.
Štvrtok máme slnečný, a teplý. Prúdenie teplého vzduchu k nám dnes potlačí ortuť v teplomere na 20 až 27°C. Popoludní sa ale poriadne rozfúka. Severne od nás sa bude presúvať ďalej na severovýchod veľmi hlboká oblasť nízkeho tlaku vzduchu, ktorá k nám prinesie vietor s priemernou rýchlosťou okolo 45 km/h. V nárazoch najmä na západe a juhozápade až okolo 85 km/h. Na takých citlivých miestach na severozápadné prúdenie ako je napr. okolie Nitry, to môže byť až okolo 100 km/h.

Takýto silný vietor môže priniesť problémy v doprave, a nezabezpečené, lietajúce, objekty na našich sídliskách môžu priniesť aj materiálne škody a zranenia. Buďte preto vo štvrtok vo večerných hodinách a ešte aj zajtra dopoludnia v západnej polovici krajiny obzvlášť opatrní!

Sneh v Tatrách

V noci sa cez naše územie bude presúvať studený front. Preto bude piatok s premenlivou oblačnosťou , v noci na mnohých miestach, cez deň postupne iba ojedinele zrážky. Na hrebeňoch Tatier bude snežiť. V noci sa ochladí na 12 až 6°C, cez deň bude chladnejšie ako dnes. Natekajúci studený vzduch prinesie teplotu od 18 do 22, na severozápade a krajnom západe bude od 13 do 18°C. Vietor sa v priebehu dňa bude upokojovať.

"Sobota prinesie veľa oblačnosti do západnej polovice územia, kde sa objavia zrážky. Vo východnej polovici bude spočiatku oblakov menej, bude ich pribúdať popoludní a k večeru sa aj tu rozprší," uviedla meteorologička Najlepšieho počasia Miriam Jarošová.  Do rána bude teplomer ukazovať 13 až 7°C, cez deň sa vzduch zohreje na 21 až 26°C, ale na severe a krajnom západe od 15 do 21°C.

Nedeľa už bude zamračená na celom slovensku, na mnohých miestach bude pršať. V noc 1ť až 10°C, cez deň sa opäť ochladí. Zväčša bude od 14 do 19°C, ale na Zemplíne sa ešte udrží teplota od 19 do 23-24°C. Začiatok budúceho týždňa sľubuje veľa oblačnosti, veľa zrážok a jesenné teploty.

Najčítanejšie správy