Zatiahnuté
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Poškodení poisťovne Rapid Life podávajú tisíc trestných oznámení
Zdielať na

Poškodení poisťovne Rapid Life podávajú tisíc trestných oznámení

BRATISLAVA / Kauza skrachovanej poisťovne Rapid Life stále neutícha. Po posledných medializovaných informáciách o tom, že trestné oznámenia poškodených klientov skončili v koši, zavelili ich zástupcovia do útoku. Na stôl sa dostávajú ďalšie trestné oznámenia.

Nové skutočnosti sa v kauze objavujú napriek tomu, že konkurz ešte nebol vyhlásený. Posledná informácia pre poškodených totiž hovorila o tom, že majú počkať na vyhlásenie konkurzu a prihlásiť sa so svojimi pohľadávkami. Rozhodli sa ale, že nebudú čakať a konajú. Snažia sa ešte pred vyhlásením konkurzu domôcť svojich práv. Nedávno sa objavila informácia o tom, že polícia a prokuratúra nekonala v prípade desiatok trestných oznámení podaných ešte v čase, keď poisťovňa žila.

Televízii JOJ sa podarilo spojiť so zástupcami poškodených klientov, ktorí sa chystajú podať trestné oznámenia znovu, tentoraz hromadne. Spolu má ísť až o tisíc trestných oznámení. Bude zaujímavé sledovať, ako si s nimi dotknuté úseky prokuratúry poradia, ide totiž o tisíce strán. Trestné oznámenia pritom padajú neustále vo veľkom.

"Niektoré budú rozoslané na okresné prokuratúry, niektoré na krajské prokuratúry, najväčší obnos trestných oznámení išiel práve na generálnu prokuratúru," uviedol zástupca poškodených klientov Miroslav Antoňák. "Považujeme to za zúfalú reakciu človeka, ktorý je podozrivý z neoprávneného vyberania peňazí za poskytovanie právnych služieb, pričom tak koná v rozpore so zákonom, na čo sme upozornili aj orgány činné v trestnom konaní," povedal hovorca bývalého vedenia poisťovne Marek Hitka. 

Nútená správkyňa sa nedávno nechala počuť, že trestné oznámenia zo strany bývalého vedenia poisťovne vníma ako zastrašovanie. Rovnako padali trestné oznámenia aj smerom k zástupcom poškodených klientov. Práve tí v utorok v popoludňajších hodinách zahltia generálnu prokuratúru stovkami trestných oznámení.

Okrem utorkových trestných oznámení má generálna prokuratúra na stole aj mnohé ďalšie. A to z oboch strán tohto prípadu. Podľa informácií televízie JOJ sa v týchto dňoch opierajú najmä o podklady od nútenej správkyne. "Generálna prokuratúra bude o výsledkoch preskúmania ako aj o prípadných prijatých opatreniach informovať v najbližších dňoch verejnosť," rozpráva hovorkyňa Generálnej prokuratúry Andrea Predajňová. Spotrebiteľské centrum podáva dokopy okolo tisíc trestných oznámení. Poškodených je však 15 tisíc ľudí. Mnohí o tom dodnes ani nevedia.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy