Jasno
11°
Bratislava
Servác
13.5.2024
Kontroverzná spolupráca pri parkovaní v Michalovciach nebude
Zdielať na

Kontroverzná spolupráca pri parkovaní v Michalovciach nebude

MICHALOVCE / Kontroverzná spolupráca pri parkovaní so spoločnosťou EEI v Michalovciach nebude. Vedenie mesta najskôr síce obyvateľov dlhé mesiace presviedčalo o výhodnosti tejto spolupráce, ale teraz hovorí o náhlom rozvode. A už sa pripravujú kroky na zrušenie spoločnej firmy. Dôvodom majú byť rozdielne predstavy o jej fungovaní.

Samospráva už má s firmou EEI založený spoločný podnik na výber parkovného. Stopka prichádza v čase keď mali poslanci definitívne schváliť kto a koľko bude platiť. "Momentálne to vyzerá tak, že tento projekt sa nezrealizuje," hovorí primátor mesta Viliam Zahorčák.  Firma pre TV JOJ ale povedala, že od mesta zatiaľ nemajú žiadne informácie o ďalšom kroku a teda momentálne s tým nerobia nič. 

Obyvatelia mesta boli od začiatku proti tomuto spôsobu vyberania parkovného. Poslancom vyčítali chýbajúce transparentné výberové konanie a odbornú diskusiu. Ľudia sa zomkli a verejne prejavili svoj názor. Zorganizovali petíciu, pod ktorú sa podpísalo 3600 obyvateľov. Samospráva zrejme aj kvôli nej zaradila spiatočku. V Michalovciach sa parkovné od roku 2014 vôbec nevyberá. Tento stav zostane v platnosti aj naďalej. S definitívnym riešením sa čaká na budúcoročné komunálne voľby.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy