Polojasno
15°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Majitelia rodinných domov môžu požiadať o dotáciu na zateplenie
Zdielať na

Majitelia rodinných domov môžu požiadať o dotáciu na zateplenie

Archívna reportáž

BRATISLAVA / Majitelia starších rodinných domov môžu získať od štátu podporu na zateplenie. Ako totiž informovalo ministerstvo dopravy a výstavby, od utorka 1. augusta môžu majitelia domov starších ako 10 rokov podávať svoje žiadosti o príspevok na zateplenie rodinného domu. Ak splnia všetky podmienky, môžu od štátu získať na tento účel podporu až 8 800 eur.

"Verím, že do tretej výzvy sa zapojí čo najviac ľudí, ktorí si tak budú môcť zatepliť svoj rodinný dom a znížiť si náklady svojej domácnosti na energie," povedal minister Árpád Érsek.

Žiadosti o príspevok bude možné elektronicky podávať od 1. augusta 2017 do 31. októbra 2017 alebo do naplnenia počtu elektronicky zaevidovaných žiadostí o príspevok, ktorý je stanovený pre 500 žiadostí. Príspevok bude možné poskytnúť do výšky 40 % oprávnených nákladov, najviac však do výšky 8 800 eur.

Čoho presne sa to týka

Do týchto nákladov je pritom možné zahrnúť aj úhradu za výmenu zdroja tepla, ako je kotol alebo tepelné čerpadlo, ak už nebola podporená iným programom a podpora sa týka viacpodlažného rodinného domu s celkovou podlahovou plochou do 300 metrov štvorcových. Informácie o podmienkach poskytnutia príspevku na zateplenie rodinného domu sú dostupné na webovej stránke zatepluj.sk.

Príspevok rozdeľovali už aj po minulé roky. Pozrite si archívnu reportáž. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy