Zatiahnuté
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Veľké rodiny majú nárok na príspevok od mesta
Zdielať na

Veľké rodiny majú nárok na príspevok od mesta

Archívna reportáž

BRATISLAVA / Mnohodetné rodiny môžu hlavné mesto stále požiadať o jednorazový príspevok až do výšky 70 eur. Využiť ho môžu na preplatenie nákladov spojených s návštevou základnej umeleckej školy, jazykovým vzdelávaním, rôznymi výletmi či s nákladmi na mestskú hromadnú dopravu.

Hlavné mesto má na to vo svojom rozpočte vyčlenených 50-tisíc eur. Informovala o tom Katarína Kohútiková z tlačového oddelenia bratislavského magistrátu s tým, že žiadosti prijímajú do 31. augusta.

Ako o príspevok požiadať

Záujemcovia môžu o príspevok požiadať zaslaním kompletnej žiadosti spolu s prílohami poštou alebo jej osobným odovzdaním v podateľni magistrátu. Finančný príspevok je možné poskytnúť jedenkrát v príslušnom kalendárnom roku maximálne do výšky 70 eur na dieťa. Oproti minulému roku je to zmena, minulé roky príspevok prideľovali spravidla vo výške 40 eur.

Na čo ho možno použiť

Mnohodetné rodiny môžu požiadať o preplatenie nákladov spojených s návštevou základnej umeleckej školy. Patrí sem napríklad nákup hudobného nástroja, príspevok na úhradu výdavkov na štúdium, na preplatenie jazykového vzdelávania, záujmovej činnosti v centrách voľného času či aktivít v športových kluboch. Takisto môžu požiadať o príspevok za účasť na výlete, ktorý organizuje školské zariadenie, za účasť v tábore, či pobyte v škole v prírode alebo na lyžiarskom výcviku. Patrí sem aj preplatenie cestovného lístka mestskej hromadnej dopravy v Bratislave.

Akceptovať budú platby od 1. januára tohto roka. Pri účtovných dokladoch musia byť údaje ako dátum platby, za akú aktivitu, suma a meno dieťaťa a v závislosti od dokladu aj pečiatka a podpis. Žiadosť nájdu záujemcovia na oficiálnej webovej stránke hlavného mesta v časti Život v metropole v oblasti Sociálna pomoc. V súčasnosti štát pripravuje aj zmeny v prerozdelení prídavkov a bonusov na dieťa. Pozrite si archívnu reportáž.  

Súvisiace články

Najčítanejšie správy