Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Dovolenka pri Dračom kopci - Chopku
Zdielať na

Dovolenka pri Dračom kopci - Chopku

NÍZKE TATRY / Z vyše 2 000 metrov vysokého Chopku sú panoramatické výhľady na všetky svetové strany, sú tu ideálne lyžiarske terény a možnosť letnej turistiky.

"Je tu 49 kilometrov zjazdoviek, v lete viac ako 100 kilometrov turistických trás," uviedla riaditeľka marketingu Nízke Tatry Sylvia Artzová. Koncom 19. storočia už na Chopku lyžovali napríklad lesníci či poštári. Lyžiarsky boom nastal pár rokov po druhej svetovej vojne. 

Druhý najvyšší kopec Nízkych Tatier je prepojený lanovkami zo severnej aj južnej strany. Svoju športovú kariéru odštartovala práve na ňom naša famózna lyžiarka Petra Vlhová. "Vyrastala som tu, vždy sa teším, keď sem prídem." Pod Chopkom môžete nájsť národnú prírodnú pamiatku Vrbické pleso, najväčšie prírodné jazero v Nízkych Tatrách. Ľadovcové pleso je obkolesené smrekmi a jarabinou,ako aj turistická trasa s detskými preliezkami.

Neďaleko sa tiež nachádza Demänovská dolina so známou jaskyňou. Celá oblasť, Liptov, ponúka viac ako 50 značených chodníkov, na ktorých je značených viac ako 1 100 km turistických trás. Krásnu prírodu si pochvaľujú aj turisti z Čiech. "Sme kúsok od Prahy a jazdíme sem už šesť rokov. Dovolenky sú tu super."

Súvisiace články

Najčítanejšie správy