Jasno
24°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Cez sviatky už nenakúpite. Pre tieto obchody platí výnimka
Zdielať na

Cez sviatky už nenakúpite. Pre tieto obchody platí výnimka

Zdroj: ISIFA

SLOVENSKO / Presne o týždeň si začnú Slováci zvykať na veľkú zmenu v nakupovaní. Hypermarkety budú zatvorené a nákupné centrá budú fungovať v obmedzenej prevádzke. Do platnosti totiž vstupuje novela zákona, ktorá zatvorí obchody na viac dní. Pre ľudí by to mohlo znamenať aj to, že budú tráviť viac času s rodinou.

Na zmeny sa museli pripraviť dopredu najmä obchodníci. Možno si poviete len jeden deň, ale zatvorenie obchodov ovplyvní aj prevádzkárov stánkov s občerstvením v nákupných centrách, kde sa nachádzajú.

Kým niektorí obchodníci sú spokojní zo zatvorením cez sviatky, iní by naopak prijali, keby všetko ostalo po starom.

Otvorené predajne

Naďalej budú môcť počas sviatkov predávať drobní predajcovia, ktorí sú zároveň majiteľmi obchodov a sami v nich predávajú. Sú to čerpacie stanice, lekárne, obchody na letiskách, v prístavoch, v ostatných zariadeniach verejnej hromadnej dopravy a v nemocniciach, či predajne cestovných lístkov a suvenírov.

Pôvodne mali byť obchody zatvorené aj v nedele. Návrh zatvoriť ich počas 15 sviatočných dní má byť skúškou, ako si Slováci na nenakupovanie zvyknú. Namiesto doterajších necelých 4 dní to bude 15 a pol dní v roku, kedy budú predajne zatvorené.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy