Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Rokovanie medzi odborármi a vedením Volkswagenu neprinieslo výsledok
Zdielať na

Rokovanie medzi odborármi a vedením Volkswagenu neprinieslo výsledok

Archívna reportáž

BRATISLAVA / Vedenie spoločnosti Volkswagen Slovakia rokovalo s odborármi o podmienkach, ktoré by ukončili štrajk a opäť rozbehli výrobu. K výsledku však nedošlo.

Podľa informácií TV JOJ bol priebeh rokovaní mimoriadne ťažký. Rokovania medzi vedením spoločnosti a jej zamestnancami začali približne o 15.30 popoludní. Šesť hodín intenzívneho rokovania však neprinieslo výsledok.

"Môžem povedať, že po dlhom čase sa nám znovu podarilo obnoviť dialóg. Rokovania sú síce tvrdé, časovo náročné, ale myslím si, že budeme vedieť nájsť nejaký konsenzus," vyhlásil na brífingu predseda Moderných odborov Volkswagen Zoroslav Smolinský, ktorý počas krátkej prestávky išiel medzi ľudí a vyzval ich, aby vydržali štrajkovať.

Na improvizovanom pódiu pred davom štrajkujúcich zároveň vyzdvihol prístup predsedu predstavenstva podniku Ralfa Sachta. "Ralf Sacht bol chlap s pevnou chrbtovou kostrou, evidentne jemu na vás, zamestnancoch, záleží," vyhlásil Smolinský, podľa ktorého Sachta možno "niektorí ľudia klamali a zavádzali".

Vedenie podniku ani odborári bližšie nekonkretizovali, či sa na nejakých konkrétnych bodoch už dohodli. Portál Hospodárske noviny uvádza, že rokovania o kolektívnej zmluve budú pokračovať vo štvrtok popoludní. 

Zamestnanci Volkswagen Slovakia sa do ostrého neobmedzeného štrajku pustili v utorok už ráno o šiestej. 

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy