Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Nečakané rozuzlenie. Za časté požiare môže dobrovoľný hasič
Zdielať na

Nečakané rozuzlenie. Za časté požiare môže dobrovoľný hasič

TRNOVEC NAD VÁHOM / Opakujúce sa požiare suchého porastu a rekordný počet výjazdov dobrovolných hasičov. V obci v okrese Šaľa sa z požiarmi akoby roztrhlo vrece. Šokujúce ale bolo zistenie, kto za tým mal údajne stáť.

Iba sedemnásťročný mladík, ktorý sa len nedávno pripojil do radov dobrovoľných hasičov, obhajoval svoje členstvo s vysokým nasadením. Až takým, že si pravdepodobne vyrábal robotu sám. Vysvitlo, že zrejme on má prsty v podpálení porastu a iných menších požiarov.  

Podozrivý mladík býva iba pár metrov od miesta na ktorom horelo. Podľa nášho zdroja existuje aj kamerový záznam na ktorom je vidieť, že to podpálil práve on. "Pôsobil v našej DHZ zhruba 2 mesiace, bol v skúšobnej dobe. Svoju funkciu si zastával tak, ako aj ostatní," uviedol veliteľ dobrovoľných hasičov Dezider Marček. 

Od začiatku roka v obci horelo približne 16-krát. V porovnaní s minulým rokom, kedy bolo zaznamenaných dokopy 27 výjazdov, je to podozrivý rozdiel. V hasičskom zbore už mladík nepôsobí. "Odovzdal mi členský preukaz s tým, že skončí nakoľko už aj on počul, že sú na neho podozrenia," dodal Marček. Polícia to zatiaľ rieši ako priestupok. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy