Jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Zneužíval dcéru, no trest mu mimoriadne znížili
Zdielať na

Zneužíval dcéru, no trest mu mimoriadne znížili

LUČENEC / Hlavné pojednávanie so 68-ročným Milanom, ktorý mal zneužívať svoju dcéru skončilo. Obžalovaný bol uznaný vinným, no pre vek a zdravotné problémy mu trest znížili. Obe strany zrejme podajú odvolanie.

Na okresnom súde v Lučenci skončilo hlavné pojednávanie so 68-ročným Milanom. Ten mal podľa obžaloby zneužívať svoju teraz už 11-ročnú dcéru. 

Záverečný verdikt senátu uznal Milana vinným. Vyhlásenie rozsudku bolo emotívne. Obžalovaný zrejme takýto záver nečakal. 

Svojej bývalej družke adresoval ešte v pojednávacej miestnosti nelichotivé slová. Najprv mu hrozilo 7 až 12 rokov väzenia, no trest mu mimoriadne znížili. Súd prihliadol na vyšší vek obžalovaného aj na jeho zdravotný stav. "Odsudzuje sa na úhrnný trest odňatia slobody v trvaní 3,5 roka nepodmienečne," znel rozsudok. Zaradený bol však na výkon trestu s minimálnym stupňom stráženia.

Rozsudok však zatiaľ nie je právoplatný. Prokurátorka podala odvolanie, pretože sa jej zdal byť príliš nízky. Odvolanie s najväčšou pravdepodobnosťou podá aj obžalovaný. "Sudca mohol pripustiť dôkaz, ktorý sme navrhovali. Znova vyšetriť obžalovaného psychológom," uviedol obhajca obžalovaného Pavel Balog. 

Matka sa o tom dozvedela medzi poslednými

Znalkyňa z odboru detskej psychológie uviedla, že pri výsluchu maloletej boli niektoré otázky sugestívneho charakteru. Uviedla tiež, že maloletá nebola vyšetrovateľom poučená primerane svojmu veku. 

Po prvýkrát prehovorila pred médiami aj matka dievčaťa. Tá sa o situácii dozvedela medzi poslednými. Dcéra to vraj povedala najskôr vyšetrovateľovi, keď vypovedala vo veci nebezpečného vyhrážania. "Vlastne v nej vybudoval strach a obavy o môj život. Kvôli tomu mlčala a dodnes predo mnou mlčí," povedala mama dievčatka.

Dievča malo pred vyšetrovateľom hodnoverne opísať, čo sa dialo. Za posledné dva roky sa mal zmeniť vzťah maloletej a otca, čo si nevedela vysvetliť ani matka. Tú obviňujú z toho, že jej ide o pomstu alebo o získanie majetku. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy