Skoro jasno
20°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
V Novákoch zomrel baník
Zdielať na

V Novákoch zomrel baník

Archívna reportáž

NOVÁKY / V bani nadránom zomrel dlhoročný baník, ktorý pracoval na úseku banskej dopravy. Podľa doterajších informácií ho zranil uvoľňovaný zaseknutý materiál. Na miesto už išla aj komisia odborníkov.

Dlhoročný zamestnanec baní prišiel o život nadránom. V spoločnosti pracoval 22 rokov. V súčasnosti bol revírnikom úseku banskej dopravy.

"Dnes v skorých ranných hodinách nahlásil dispečer Hornonitrianskych baní Prievidza pracovný úraz s ťažkou ujmou na zdraví. Do podzemia bane Nováky okamžite sfáral lekár pohotovostnej služby Hlavnej banskej záchrannej stanice, ktorý, žiaľ, konštatoval poranenia nezlučiteľné so životom," uviedla hovorkyňa Adriana Siváková. Dodala tiež, že 40-ročný baník pracoval na doprave materiálu pre pracoviská v bani. 

Baníka zranil uvoľňovaný zaseknutý materiál. 

Do podzemia sfárala komisia odborníkov štátnej banskej správy – Obvodného banského úradu v Prievidzi. Vykonali obhliadku miesta pracovného úrazu a vyšetrujú príčiny a okolnosti jeho vzniku. "Pociťujeme nesmiernu ľútosť nad tragickou udalosťou, ktorá nás zasiahla. V mene vedenia spoločnosti a všetkých zamestnancov vyslovujeme úprimnú sústrasť rodine a blízkym nášho zosnulého kolegu," vyslovila hovorkyňa poľutovanie nad tragickou udalosťou.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy