Polojasno
12°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Na internete je petícia za prešetrenie zastrelenia medvedice Ingrid
Zdielať na

Na internete je petícia za prešetrenie zastrelenia medvedice Ingrid

BRATISLAVA / Prípad medvedice Ingrid sa opäť posunul na novú úroveň. Najnovšie sa na internete nachádza petícia za prešetrenie jej zastrelenia. Petíciu podpísalo za pár dní viac ako 13 tisíc ľudí.

Prípad medvedice Ingrid rezonuje Slovenskom už od mája. Po tom ako jej zobrali mláďatá a umiestnili ich do Bojníc, kde čakajú na prevoz do Maďarska sa stalo veľa. 

Ingrid sa objavila v Liptovskej Kokave znova a špeciálna jednotka z Banskej Bystrice ju odstrelila. V spoločnosti, zvlášť v okolí, kde sa Ingrid vyskytovala, to vyvolalo veľkú vlnu odporu a kritiky. 

Najnovšie sa na internete rozbehla petícia, ktorá vyzýva k prešetreniu zastrelenia medvedice. Petíciu doteraz podpísalo 13 423 ľudí z rôznych častí Slovenska. 

V petícii sa píše: "My, dole podpísaní občania v zmysle petičného práva žiadame, aby Ministerstvo životného prostredia Slovenskej republiky bezodkladne prešetrilo zákonnosť odstrelu medvedice dňa 01.06.2017 v obci Liptovská Kokava nakoľko existuje dôvodné podozrenie, že došlo k viacerým pochybeniam kompetentných orgánov pri tomto výkone."

Spolu s podpisom sa k zastreleniu niektorí občania aj vyjadrili. "Som zhrozená zo situácie, ako rýchlo dokázali ochrancovia vyriešiť problém v neprospech chráneného druhu medveďa. Toto nie je riešenie, nehľadali spôsob záchrany života a zbytočne usmrtili medvedicu. Žiadam o prešetrenie prípadu a spravodlivý trest pre vinnika," uvádza jedna z podpísaných. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy