Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Zakázanie hazardu v meste je protizákonné
Zdielať na

Zakázanie hazardu v meste je protizákonné

BRATISLAVA / Spor o zákaze hazardu v našom hlavnom meste sa stále nekončí. Po novom do toho vstúpila krajská prokuratúra. Zdá sa, že právnici mali pravdu, podľa jej rozhodnutia nariadenie mesta, ktoré zákaz schválilo, protizákonné.

Zákaz hazardu v hlavnom meste prešiel až na druhýkrát. Prvé hlasovanie na základe petície mesto neschválilo. Primátor mal veľký záujem o to, aby bol výsledok iný. Hlasovalo sa teda ešte raz. 

Podľa prokuratúry bolo totiž druhé hlasovanie o tom istom bode nezákonné, napriek tomu, že to dovoľuje rokovací poriadok. Zákon totiž stojí nad rokovacím poriadkom. "Krajská prokuratúra v Bratislave skonštatovala, že toto všeobecné zaväzné nariadenie je nezákonné. To je jednoznačný záver tohto protestu," vyhlásil právnik Juraj Baláž. 

Mesto sa musí k problému postaviť čelom. "Mestské zastupiteľstvo je povinné tento protest prejednať, vysporiadať sa s ním, je tam zákonná lehota 90 dní, v ktorej mestské zastupiteľstvo musí konať," upozornil Baláž. Mesto sa odvoláva na občanov, ktorým zákazom vyšlo v ústrety a nechce od rozhodnutia ustúpiť. V prípade, že mesto nebude na protest reagovať, súd môže nariadiť dočasné pozastavenie platnosti tohto nariadenia.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy