Skoro jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Macron či Le Pen? Naši poslanci vedia koho by zvolili
Zdielať na

Macron či Le Pen? Naši poslanci vedia koho by zvolili

BRATISLAVA / Druhé koho prezidentských volieb vo Francúzsku rozhodne, či budú mať Francúzi prezidenta alebo prezidentku. Pýtali sme sa našich poslancov, koho by volili.

Francúzske prezidentské voľby majú kľúčový dosah aj na Slovensko. Vedeli by ste si medzi súčasnými kandidátmi vybrať? My vieme, koho by volili naši poslanci. 

"Som rád, že nie som francúzsky občan, že tento rébus nemusím riešiť," hovorí podpredseda SNS Jaroslav Paška, ktorý si medzi kandidátmi nevie vybrať. Podľa neho predstavuje Emmanuel Macron pokračovateľa zlej politiky súčasného prezidenta Hollanda. Na druhej strane Marine Le Pen podľa neho ponúka extrémne názory, ktoré by rozbili Európsku úniu. 

Poslanci, ktorí by volili Macrona považujú za dôležité myslieť na to, že francúzske prezidentské voľby majú dopad aj na našu republiku. "Keby sa návrhy, ktoré hovorí Marine Le Pen uskutočnili, tak by to mohlo viesť k rozbitiu Európy a k následnej hospodárskej kríze, čo by veľmi poškodilo aj Slovensko," tvrdí Veronika Remišová z SaS. 

Marine Le Pen by z nášho parlamentu volil Boris Kollár, a to preto, že sa mu Emmanuel Macron nepáči. "Ešte nie je ani prezident a už sa vyhráža," tvrdí Kollár. 

Slovenský parlament by si teda podľa nášho miniprieskumu zvolil Emmanuela Macrona v záujme zachovania európskej celistvosti. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy