Polojasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Predpoveď počasia. Povodne vystrieda prízemný mráz
Zdielať na

Predpoveď počasia. Povodne vystrieda prízemný mráz

BRATISLAVA / Počasie aj naďalej bude ovplyvňovať zvlnené frontálne rozhranie, ktoré sa ale presunie pomaly ďalej na východ a viac sa bude prejavovať vo východnej časti krajiny. 

"Na mnohých miestach severnej časti krajiny majú za sebou veľmi rušnú noc. Zrážky naplnili vodné toky a tie prinášali starosti. Situácia sa bude v priebehu soboty upokojovať," povedala meteorologička Najlepšieho počasia Miriam Jarošová.

​Na západe Slovenska už bude prevažovať menej oblačnosti a aj zrážok. Teplota tu dosiahne od 12 do 16°C. Vo východnej časti Slovenska a na severe bude veľká oblačnosť až zamračená obloha, miestami tu bude pršať, ale už citeľne menej ako v uplynulých dňoch. Bude tu chladnejšie, od 7 do 14°C. Vietor od severozápadu do 25, v nárazoch okolo 50 km/h. 

"Oblakov bude aj naďalej ubúdať. V noci na nedeľu bude v západnej časti krajiny polojasno, vietor sa upokojí a teplota poklesne na 2 až -2°C. Takéto teploty znamenajú, že aj v nížinách západného Slovenska sa vyskytne prízemný mráz," dopĺňa Jarošová.  Vo východnej časti krajiny bude oblakov v noci viac, môže sa tu aj vyskytnúť ojedinelá prehánka. Teplota bude vyššia, od 5 do 1°C. Nad ránom sa ojedinele vyskytnú hmly. Cez deň bude polooblačno až oblačno, ojedinele sa objavia prehánky, jemne sa oteplí. Maximálna denná teplota bude od 13 do 17-18°C, na severe okolo 11°C. 
Celkom jasná obloha nás nečaká ani v pondelok, tiež bude prevládať oblačná obloha, aj s prehánkami. Denná teplota od 12 do 19°C. V pondelok ráno ešte pozor na prízemný mráz. Ďalšie májové dni budú síce s premenlivou oblačnosťou, aj s popoludnejšími prehánkami, ale s teplotou až okolo 20°C. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy