Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Polícia obvinila poslanca ĽSNS Mazureka, hrozí mu 6 rokov v base
Zdielať na

Polícia obvinila poslanca ĽSNS Mazureka, hrozí mu 6 rokov v base

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Polícia obvinila z extrémizmu už druhého poslanca Ľudovej strany Naše Slovensko. Ako prvý priniesol informáciu portál Pluska.sk, len deň po tom, ako vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry obvinil poslanca ĽSNS Stanislava Mizíka, druhým obvineným je od piatka ďalší poslanec Mariana Kotlebu, a to Milan Mazurek.

Len deň po obvinení Stanislava Mizíka a po razii v jeho kancelárii v areáli Bratislavského hradu, prišiel na rad ďalší Kotlebov poslanec, Milan Mazurek.
Aj on už čelí obvineniu. Tentokrát ide o výroky poslanca v žilinskom rádiu. V rozhovore sa mal hanlivo vyjadrovať na adresu Rómov a xenofóbne mal rozprávať na adresu imigrantov, Arabov či islamského náboženstva. Rádio už za to dostalo pokutu 15 tisíc eur.

A to za porušenie zákazu podnecovania nenávisti. V rádiu bol Mazurek ako hosť ešte v októbri minulého roku. Počas rozhovoru mal uviesť viaceré sporné výroky. Tiež mal tvrdiť, že prvým a jediným skutočným prezidentom je pre neho Jozef Tiso.

"Môžeme potvrdiť, že vyšetrovateľ národnej kriminálnej agentúry vo štvrtok obvinil osobu M. M. z prečinu podnecovania, hanobenia a vyhrážania osobám pre ich príslušnosť k niektorej rase, národu, národnosti, farbe pleti, etnickej skupine alebo pôvodu rodu," povedal hovorca policajného prezídia Michal Slivka. Priestor na vyjadrenie dostal aj poslanrv Mazurek. Ten nereagoval. 

Obvinenému Mazurekovi podobne ako kolegovi Mizíkovi hrozí nezanedbateľný trest. "Za tento trestný čin mu hrozí trest odňatia slobody 2 až 6 rokov," povedal advokát Milan Ficek. A priťažiť mu má práve fakt, že je poslancom. "Verejní činitelia sú v týchto prípadoch potrestaní prísnejšie. Dostávajú sa až do druhého odseku. Keby takýto skutok spáchala obyčajná osoba, tak by bola v prvom odseku a dostala by trest odňatia slobody 3 roky," dodáva Ficek.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy