Polojasno
11°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
21 rokov od smrti Roberta Remiáša. Jeho matka prosí o pomoc
Zdielať na

21 rokov od smrti Roberta Remiáša. Jeho matka prosí o pomoc

BRATISLAVA / Od smrti Róberta Remiáša uplynulo 21 rokov. Na Bratislavskej ulici, na ktorej 29. apríla 1996 vybuchlo auto bývalého slovenského policajta, si aj dnes pripomenuli fakt, že stále nie je známa celá pravda o vražde. I keď sa o nej v posledných mesiacoch často hovorilo v súvislosti so zrušením Mečiarových amnestií.

Prvú panychídu za Róberta Remiáša v roku 1997 začala kňaz slovami: "Vítam vás na mieste, kde sa stala vražda." To je prvý z neodškriepiteľných faktov. Tým ďalším, že vtedy 26-ročný muž zahynul po výbuchu jeho auta. Všetko ostatné počas uplynulých 21 rokov síce najprv niekto vyniesol na svetlo, aby ich vzápätí niekto spochybnil.

"Prvýkrát po tých vyše 20 rokov sa stretáme prvýkrát, kedy svitla nádej, že táto krvavá škvrna bude odstránená zo slovenského príbehu," uviedol poslanec Ján Budaj.

"Tento rok je už 21. výročie. Ja si s hrôzou uvedomujem, že o chvíľu bude Róbert mŕtvy tak dlho ako žil. Nič sa nepohlo ďalej," uviedla Anna Remiášová.

Nedávne zrušenie Mečiarových amnestií i objavenie sa údajného svedka, ktorý sa vraj 21 rokov bál prehovoriť dávali šancu, že by smrť jej syna konečne mohla byť vysvetlená. "Prosím pomôžte mi, už to nie je len o Robertovi. Je to i o vás, pretože to zlo, čo sa udialo predtým, sa stále pácha ďalej," dodala Remiášová.

Užialenú matku na spomienke podporili nielen politici, ale aj študenti, medzi ktorými nechýbali ani organizátori minulotýždňového protikorupčného protestu Dávid Straka a Karolína Farská. Podporu jej vyjadrili aj tí, ktorí pri nej stáli od začiatku.

"Mne je veľmi ľúto, že sa v súčasnosti vytvárajú aj také názory, že Robert nebol až taký čestný. Možno to bola porucha auta," uviedla novinárka Ľuba Lesná.

"Všetko sa ma to veľmi citlivo dotýka, pretože ubližujú nielen mne ale ubližujú človeku, ktorý sa už nemôže brániť," hovorí Anna Remiášová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy