Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Cez víkend bude teplo, ale...
Zdielať na

Cez víkend bude teplo, ale...

BRATISLAVA / Jar pomaly strieda zimu, vonku sa otepľuje. Teploty najbližšie dni vystúpia nad 10 stupňov Celzia. Pozrite si predpoveď počasia meterologičky Najlepšieho počasia Miriam Jarošovej.

Štvrtok cez naše územie prechádzal ďalej na východ celý frontálny systém a za jeho studeným frontom sa už obloha od západu začína vyjasňovať. "Preto bude v noci oblakov málo, a teplota poklesne zväčša na 0 až -5, na juhozápade bude do 2-3 °C nad nulou. Počítajte so silnejším vetrom od juhozápadu až západu," informuje meteorologička Najlepšieho počasia

Zrána sa objavia hmly alebo bude hmlisto. Postupne ale slnko zvíťazí a bude slnečno, s príjemnou už takmer jarnou teplotou, od 9 do 14°C, na Kysuciach, Orave, Liptove a Spiši bude okolo 7°C. stále pomerne čerstvý vietor od západu do 25, v nárazoch okolo 45-50 km/h. 
Oblasť vysokého tlaku vzduchu, ktorá bude zajtra riadiacim útvarom na naše počasie, sa bude pomaly presúvať nad Čierne more a po jej zadnej strane k nám bude prúdiť od juhozápadu teplý vzduch. To znamená, že v sobotu bude príjemne slnečno a teplo. Denná teplota dosiahne od 10 do 17°C, ale náladu nám bude kaziť vietor, v nárazoch od juhu až okolo 70 km/h.

Nedeľa začne slnečnou oblohou, ale počas dňa oblakov pribudne a k večeru sa nedajú vylúčiť prehánky. Teplota od 9 do 15°C. Stále ale veterno.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy