Skoro jasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Premiér Fico a minister zdravotníctva Drucker ozdravovali VšZP
Zdielať na

Premiér Fico a minister zdravotníctva Drucker ozdravovali VšZP

BRATISLAVA / Ozdravný plán všeobecnej zdravotnej poisťovne neobsahuje nič, čo by mohlo ohroziť pacientov. Ubezpečil všetkých minister zdravotníctva Tomáš Drucker, pri odchode od premiéra Roberta Fica. Stretnutiu predchádzala vášnivá debata, ktorú spustili informácie ohľadom žltačky a liečenia očí. Mnohí ľudia by si náklady v spojitosti s touto liečbou museli hradiť sami. Kým ešte v sobotu bol premiér kritický, dnes ministra zdravotníctva chválil.

Po zdravotnícky mediálnom týždni sa na úrad vlády dostavil minister Drucker. Ako sa hovorí na koberček.

"Žiadna časť v ozdravnom pláne nesmeruje k tomu, aby sa šetrilo na pacientoch,“ hovorí Tomáš Drucker, minister zdravotníctva.

"Minister svojím pôsobením za ostatný rok absolútne vymazal akékoľvek pochybnosti o transparentnosti nakladania s verejnými prostriedkami v rezorte zdravotníctva," hovorí premiér Robert Fico.

Ešte v sobotu pritom Robert Fico v diskusnej relácii RTVS vyhlásil, že nebude v poisťovni tolerovať žiadne "zajacoviny" a chce sa stretnúť s ministrom. Podľa Druckera je v záujme vlády, aby sa Všeobecná zdravotná stabilizovala, kedže ide o základnú poisťovňu štátu. Jej ozdravný plán by mal byť zverejnený postupne. Jednoduché to ale nebude.

Napriek tomu nestratil premiér, v rámci témy ozdravenia zdravotnej poisťovne, ktorá vytvorila 200 miliónovú sekeru počas jeho druhej vlády, dobrú náladu.

"Ja som tu na svetový mier," dodal s úsmevom premiér Fico.

Slovenský premiér svetový mier ani riešiť nemusel. Riešila sa poisťovňa a tá má o svojich krokoch informovať v stredu.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy